Σφαγή ζώων στην Β. Ελλάδα, με Εβραϊκή μέθοδο για λατρευτικούς σκοπούς και κατανάλωση από Εβραίους

Σφαγή ζώων με τη μέθοδο Κόσερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 
Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. 
Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.

Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί.

Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν κρεοπωλεία που πωλούν αποκλειστικά Κόσερ προϊόντα αλλά και καταστήματα που διαθέτουν τρόφιμα με έγκυρη πιστοποίηση «Κόσερ». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ!

Η μέθοδος σφαγής Κόσερ
Η σφαγή Κόσερ δεν είναι μια απλή «διεκπεραίωση», αλλά μια τελετουργία κατά την οποία τηρούνται μια σειρά από αυστηρούς κανόνες προκειμένου το κρέας που θα προκύψει να μπορεί να φέρει την πιστοποίηση. «Παρών» στη διαδικασία πρέπει απαραίτητα να είναι ένας Ραβίνος, αλλά και οι άνθρωποι που θα προχωρήσουν στην εκτέλεση του ζώου, οι σφαγείς δηλαδή, θα πρέπει να είναι και οι ίδιοι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας απαγορεύεται να παρέμβει «χέρι τρίτου»…
Λεπτομερείς πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει η μέθοδος σφαγής Κόσερ μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο.
Ωστόσο, το σημείο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στη χώρα μας για τη σφαγή των ζώων, είναι αυτό της αναισθητοποίησης, κάτι που «απαγορεύεται» ρητά στη σφαγή Κόσερ.
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω, η σφαγή Κόσερ δεν είναι παράνομη, αλλά όταν πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες του σχετικού Κανονισμού της ΕΕ.

Κόσερ από την… Καβάλα
Το σφαγείο της Καβάλας που προτίθεται να προχωρήσει στην παραγωγή προϊόντων κρέατος Κόσερ εδρεύει στο Κοκκινόχωμα. Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή, η οποία όμως αγοράστηκε από νέους επενδυτές προ διετίας, χωρίς ωστόσο να έχει παρουσιάσει ιδιαίτερη «κίνηση», πέρα από σφαγές που πραγματοποιήθηκαν σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως το Πάσχα.
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, θέλοντας προφανώς να «ανοιχτεί» και στην αγορά του Κόσερ, ζήτησε προ ημερών από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους για να λάβει τη σχετική άδεια.
Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης ωστόσο, διατύπωσε έγγραφες αντιρρήσεις σχετικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σφαγείο δεν διαθέτει ειδική συσκευή πλήρους ακινητοποίησης του προς θανάτωση ζώου όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ.

Άδεια με επιφύλαξη;
Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST, παρά τις ενστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ αποφάσισε να δώσει άδεια στο Σφαγείο να προχωρήσει σε σφαγές Κόσερ, με την επισήμανση ωστόσο, αυτές να γίνονται υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες των στελεχών της Διεύθυνσης της Καβάλας υπεύθυνων για τον κρεοσκοπικό έλεγχο των σφαγίων, κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπεται, είτε πρόκειται για σφαγή Κόσερ είτε όχι.

Στις 14 Μαρτίου 2017, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Αχιλλέας Σαχπατζίδης -αν και ο ίδιος δεν ήταν αποδέκτης της επιστολής Αντώνογλου (!)- παρεμβαίνει στη διαδικασία και με έγγραφό του προς το ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι ναι μεν, ισχύει η εξαίρεση του άρθρου 4 του ΕΚ για τις λατρευτικού τύπου σφαγές και επιτρέπεται η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση, αλλά τίθενται και μια σειρά από προϋποθέσεις.

Αυτές αφορούν στην καλή μεταχείριση των ζώων, στην κατασκευή, τη διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό των χώρων διενέργειας των σφαγών, ενώ επισημαίνεται και το ότι ότι στη χώρα μας δεν έχουν θεσπιστεί Εθνικοί Κανόνες για ανάλογες διαδικασίες! Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι ότι τα ζώα που σφάζονται χωρίς αναισθητοποίηση θα πρέπει να ακινητοποιούνται ατομικά και με μηχανικά μέσα…

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής γνωστοποιεί στο υπουργείο ότι το Σφαγείο στο Κοκκινόχωμα επισκέφτηκε τριμελές κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας και έναν της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας για να επιθεωρήσει τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και του μηχανισμού ακινητοποίησης, αλλά δυστυχώς ΟΜΟΦΩΝΑ διαπίστωσε πως:
Το σύστημα μηχανικής ακινητοποίησης δεν εξασφαλίζει ικανοποιητική συγκράτηση καθώς αφήνει πολύ μεγάλη ευρυχωρία και είναι μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης τραυματισμών και επιπρόσθετης ταλαιπωρίας και πόνου του ζώου πριν και μετά τη σφαγή μέχρι τον θάνατό του.
Δεν έχει λυθεί το ζήτημα της διάθεσης των τμημάτων του σφάγιου που δεν καταναλώνονται σύμφωνα με την κατά kosher σφαγή. Ασφαλώς τέτοιου τύπου κρέατα δεν μπορούν να δοθούν απευθείας στην κατανάλωση (όπως δηλώθηκε από την εταιρία!!!) καθώς όπως εξασφαλίζεται η δυνατότητα σφαγής σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα της εβραϊκής θρησκείας, θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ίδια δυνατότητα και στους πιστούς άλλων δογμάτων και θρησκειών να επιλέγουν αν θέλουν να καταναλώσουν ζώα που εσφάγησαν όπως παραπάνω.

Ο κ. Σαχπατζίδης «κλείνει», προτείνοντας στο υπουργείο τα παρακάτω:
Να αναβληθεί η σφαγή μέχρις ότου η επιχείρηση προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «ευθυγραμμιστεί» με τον Κανονισμό,
Να δεσμευτεί η εταιρία για την «τύχη» των τμημάτων των σφάγιων που δεν προορίζονται για κατανάλωση και
Το εβραϊκής καταγωγής συνεργείο που θα εκτελέσει τις σφαγές να φέρει τις ανάλογες πιστοποιήσεις.

Εκτός και εάν… δοθεί «άνωθεν» εντολή βάσει του άρθρου 25, παρ. 2 του Ν. 3528/2007 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας) σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει εντολή του πολιτικού του προϊστάμενου, καταθέτοντας γραπτώς τη διαφωνία του.

Με αυτήν την επισήμανση «κλείνει» την επιστολή του ο κ. Σαχπατζίδης.
Την ίδια μέρα (!) οι «άνωθεν» εντολές
Λίγο μετά την παραλαβή της επιστολής Σαχπατζίδη, το ΥΠΑΑΤ διά του Γενικού Γραμματέα Νίκου Αντώνογλου ζητά από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ όπως εντέλλει της Κτηνιατρικές Αρχές της Καβάλας όπως επιτρέψουν τις λατρευτικού τύπου σφαγές στο Σφαγείο του Κοκκινοχώματος με τον υπάρχοντα (ακατάλληλο, σύμφωνα με τις αυτοψίες των κτηνιάτρων!) μηχανισμό ακινητοποίησης, επικαλούμενο μεταξύ άλλων «το επείγον του θέματος λόγω εξαγωγών», για 14 ημέρες, διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου η επιχείρηση θα πρέπει να προβεί σε βελτίωση ή αντικατάσταση αυτού, με βάση το άρθρο 25 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Την ίδια (;) στιγμή, ανάλογο έγγραφο με την υπογραφή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου αποστέλλεται στις Κτηνιατρικές Αρχές της Καβάλας με την εντολή να προχωρήσουν στην αδειοδότηση με επίκληση του επίμαχου άρθρου 25 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, επισημαίνοντας ωστόσο τα εξής:
Ότι δεν υπάρχει Εθνικό Νομικό Πλαίσιο και δεν έχουν οριστεί Εθνικοί Κανόνες για τέτοιου τύπου σφαγές,
Ότι το κλιμάκιο των επιθεωρητών δεν κατέστη δυνατό να παρατηρήσει εν λειτουργία τον μηχανισμό ακινητοποίησης του Σφαγείου,
Ότι η παρατήρηση εν λειτουργία του μηχανισμού είναι ουσιώδης,
Ότι η εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί «σημαντικότατο παράγοντα για την οικονομία του τόπου και της χώρας γενικότερα, ιδιαίτερα μάλιστα στις παρούσες συνθήκες» και
Ότι η εξαγωγική δραστηριότητα έχει εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.
Μπορούν τα σφάγια Κοσέρ να εξαχθούν από τον τόπο παραγωγής τους;

Εντύπωση προκαλεί η επίκληση του «επείγοντος της εξαγωγής» των προϊόντων κρέατος που θα προκύψουν από τις σφαγές Κόσερ που θα γίνουν στο Κοκκινόχωμα της Καβάλας, τη στιγμή που ο Ειδικός Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ απαγορεύει ρητά τη διακίνησή τους σε χώρες «τρίτες» από αυτές όπου πραγματοποιήθηκε η σφαγή!

Επίσης, πώς είναι δυνατόν να επικαλούνται την «ανάπτυξη του τόπου και της οικονομίας» όταν φημολογείται ότι τα ζώα που πρόκειται να σφαγούν δεν προέρχονται καν από την Καβάλα ή, έστω, την ευρύτερη περιοχή αλλά θα είναι.. εισαγόμενα (αυτό δεν έχει διασταυρωθεί απόλυτα, αλλά το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος των Κτηνοτρόφων δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά ενισχύει τις φήμες), αλλά και όταν ακόμα και το «συνεργείο» που θα εκτελέσει τις σφαγές θα είναι εβραϊκής καταγωγής (κατά δήλωση της ίδιας της εταιρίας και κατά πώς ορίζει η τελετουργία Κόσερ);

Είναι σχεδόν σίγουρο πως αν το KAVALA POST δεν είχε αναδείξει το θέμα και αν οι συλλογικότητες δεν είχαν ξεσηκωθεί, οι σφαγές θα είχαν προχωρήσει κανονικά ήδη από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, όπως άλλωστε ήταν προγραμματισμένο. 

ΤΩΡΑ 14:30 μεσημέρι Τρίτης
«Παγώνει» προσωρινά μετά από αναφορά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) στην Εισαγγελία της Καβάλας, η διαδικασία σφαγής 200 αμνοεριφίων με τη μέθοδο Κοσέρ σε σφαγείο του Κοκκινοχώματος.
Η διαδικασία επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί. Από νωρίς υπήρξε παρουσία έξω από το σφαγείο δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων.
 kavala-sfageio-kosher2

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαγή δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου η Εισαγγελία λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής προκειμένου να αποφανθεί.
Εξάλλου, μετά από σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών, αναμένεται διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Σφαγή ζώων στην Β. Ελλάδα, με Εβραϊκή μέθοδο για λατρευτικούς σκοπούς και κατανάλωση από Εβραίους
Σφαγή ζώων στην Β. Ελλάδα, με Εβραϊκή μέθοδο για λατρευτικούς σκοπούς και κατανάλωση από Εβραίους
https://4.bp.blogspot.com/-hf_pjllD_RM/WNElFEfwyWI/AAAAAAAAxOo/d_bAJfxOMKgdQSsDBAw8fdS6lkx7opjawCLcB/s640/%25CE%2595%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%259A%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2582%252C%2B%25CE%25B7%2B%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AE%25CF%2582%2B200%2B%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2586%25CE%25AF%25CF%2589%25CE%25BD%2B%25CE%25BC%25CE%25B5%2B%25CF%2584%25CE%25B7%2B%25CE%25BC%25CE%25AD%25CE%25B8%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25AD%25CF%2581%2B%25CF%2583%25CE%25B5%2B%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2587%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2582..jpg
https://4.bp.blogspot.com/-hf_pjllD_RM/WNElFEfwyWI/AAAAAAAAxOo/d_bAJfxOMKgdQSsDBAw8fdS6lkx7opjawCLcB/s72-c/%25CE%2595%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CE%259A%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%2582%252C%2B%25CE%25B7%2B%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AE%25CF%2582%2B200%2B%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CF%2586%25CE%25AF%25CF%2589%25CE%25BD%2B%25CE%25BC%25CE%25B5%2B%25CF%2584%25CE%25B7%2B%25CE%25BC%25CE%25AD%25CE%25B8%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2583%25CE%25AD%25CF%2581%2B%25CF%2583%25CE%25B5%2B%25CF%2583%25CF%2586%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%2B%25CE%259A%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2587%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2582..jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2017/03/kavala-sfagi-zoon-ti-methodo-koser-gia-proti-fora-stin-ellada.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2017/03/kavala-sfagi-zoon-ti-methodo-koser-gia-proti-fora-stin-ellada.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy