Τα καραγκιοζιλίκια με τον δρόμο προς Χαλκιδική, συνεχίζονται !!!!

Αυτοψία στον οδικό άξονα του "πρώτου ποδιού" της Χαλκιδικής και ειδικά στο τμήμα των 4 χιλιόμετρων μεταξύ της Ποτίδαιας και των Μουδανιών, όπου εκτελούνται εργασίες από την Εγνατία Οδό Α.Ε. , πραγματοποίησε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το τμήμα αυτό, αποκλειστικής ευθύνης και αρμοδιότητας της Εγνατίας Οδού , παραμένει επί πολλά χρόνια ανολοκλήρωτο, με αποτέλεσμα ειδικά στην τουριστική περίοδο να προκαλούνται σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. 
Ενώ η περιφέρεια ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην κυκλοφορία στις αρχές του περσινού καλοκαιριού τον κεντρικό άξονα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, μήκους 17,5 χλμ., ακόμη εκτελούνται εργασίες στο τμήμα των 4 χλμ. «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και οι τουρίστες και επισκέπτες του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής ταλαιπωρούνται, επειδή δεν ολοκληρώνονται αυτά τα 4 χλμ. δρόμου.
 Εμείς πέρυσι ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με κονδύλια του ΕΣΠΑ παραδώσαμε στην κυκλοφορία τον κεντρικό άξονα ενός κλειστού σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, μήκους 17,5 χλμ., με προϋπολογισμό 63 εκατ. ευρώ» , τόνισε ο περιφερειάρχης.

Υπουργείο και Εγνατία να βρουν λύση
Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, οι εργασίες στο τμήμα των 4 χιλιομέτρων εκτελούνται κανονικά και σύμφωνα με την Εγνατία Οδό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, σε ένα κομμάτι περίπου 900 μέτρων, κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, δεν γίνονται εργασίες.

«Αν η Εγνατία Οδός Α.Ε.’ δεν δώσει άμεσα λύση και γι’ αυτό το μικρό τμήμα, η ταλαιπωρία των πολιτών θα συνεχιστεί και ουσιαστικά μειώνεται η αξία των έργων της περιφέρειας και το έργο της ίδιας της “Εγνατίας” στα υπόλοιπα περίπου 3 χλμ., που ολοκληρώνεται το Μάιο», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης και κάλεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Εγνατία Οδό να βρουν άμεσα λύση γι’ αυτό το 1 χιλιόμετρο. «Δεν μπορεί να ακυρώνεται ένα τόσο μεγάλο έργο για ένα τμήμα μόλις 1 χιλιομέτρου», σχολίασε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη