Το δράμα πίσω από τα δυό εγκαταλελειμμένα νήπια στη Θεσσαλονίκη, Τρίτη του Πάσχα

Ένα θρίλερ εξελίχθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης την Τρίτη του Πάσχα καθώς δύο ανήλικα -ηλικίας 1,5 και 3,5 ετών- βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και χρειάστηκε παρέμβαση του εισαγγελέα ανηλίκων και της αστυνομίας.
Τα δύο αδελφάκια παρέμεναν για αρκετές ώρες μόνα τους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να ανησυχήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα και πήραν τα δύο μικρά παιδάκια, μεταφέροντάς τα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς».
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο πατέρας του είναι κρατούμενος στις φυλακές των Διαβατών και η μητέρα τους είναι κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας. Την επιμέλεια των δύο ανηλίκων παιδιών είχε λάβει η αδελφή της μητέρας.
Λίγο αργότερα συνελήφθη η 25χρονη θεία των παιδιών (με καταγωγή από τη Σερβία, όπως η μάνα και ο πατέρας) και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Η 25χρονη παραπέμπεται ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών επιβλήθηκε στην 25χρονη θεία των δύο νηπίων τα οποία είχε εγκαταλείψει έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά. 
Η γυναίκα κατάφερε να σοκάρει για δεύτερη φορά το δικαστήριο, αφού πέρα από αυτή καθεαυτή την πράξη της εγκατάλειψης, η δικαιολογία που επικαλέστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ήταν πέρα από κάθε όριο και λογική.
Όπως είπε, «είμαι ιερόδουλη και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τη φροντίδα των παιδιών». 

Στο άκουσμα της απίστευτης εξήγησης που έδωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου της απάντησε ότι πολλές ιερόδουλες μεγαλώνουν όχι μόνο τα παιδιά τους, αλλά και ξένα παιδιά και μάλιστα με απόλυτη επάρκεια.
Ηταν όμως, σαφές στο δικαστήριο ότι η νεαρή γυναίκα που βρισκόταν ενώπιον της έδρας δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως ευθύνη για τα δύο αγγελούδια, που της είχε εμπιστευθεί η αδελφή της, η οποία είναι -όπως και ο πατέρας των παιδιών- κρατούμενη για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.
Η 25χρονη θεία της συμφοράς, άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη έως ότου η υπόθεση κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη