Απλήρωτοι εργαζόμενοι μεγάλης επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη- Δεκάδες οικογένειες στο δρόμο της απόγνωσης και της φτώχειας

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. στη ΠΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους σε έργα του δικτυού της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.(Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, ενώ εμπαίζονται από τη ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ.
Μη γνωρίζοντας πότε και αν θα πληρωθούν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές και πάγιες υποχρεώσεις τους. 
Οι στόχοι και δέσμευση της εταιρείας, όπως αναφέρονται στο επίσημο site της, «να συμβάλει η εταιρεία στην οικονομική ανάπτυξη, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, καθώς και της τοπικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα», αποδεικνύονται κούφια λόγια, αφού μοναδικός στόχος είναι το κέρδος.
Κούφια λόγια όμως είναι και αυτά της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας την πολιτική ξεπουλήματος της ΔΕΗ, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, στόχο έχει την ενίσχυση του εγχώριου κεφαλαίου, σε βάρος των ίδιων των εργαζόμενων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.
Την ομαλοποίηση των πληρωμών από εδώ και στο εξής, σταματώντας την απαράδεκτη κατάσταση της απλήρωτης εργασίας που τείνει να γίνει καθεστώς.

 Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη