Στα χέρια της Αστυνομίας, οι διαρρήκτες-ακροβάτες της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από συστηματική έρευνα και ανάλυση του τρόπου δράσης τους, εξιχνιάσθηκαν (14) περιπτώσεις κλοπών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.
Πρόκειται για άντρες ηλικίας 32, 41, 43 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συγκρότηση Εγκληματικής οργάνωσης – Συμμορίας και Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2015 είχαν συστήσει συμμορία και με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές από οικίες, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, με τη μέθοδο της αναρρίχησης προσέγγιζαν τους στόχους τους και εισέρχονταν παράνομα στο εσωτερικό των κατοικιών από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.

Σε διάστημα ενάμισι μήνα και συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου του 2015 έως αρχές Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, εισήλθαν παράνομα σε δεκατέσσερα (14) σπίτια, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
Επιπλέον, σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, πρώην συζύγου ενός εκ των δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, που είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από οικία στην Πολίχνη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη