Το Modbar, το καφέ-μπαρ-ποδήλατο της Θεσσαλονίκης


Αν δεν το κάνεις εξαιρετικά, μην το κάνεις καθόλου. Επειδή αν δεν το κάνεις εξαιρετικά, δεν θα έχει ούτε πλάκα ούτε κέρδος κι αν δεν έχει ούτε πλάκα ούτε κέρδος, τότε για τι να το κάνεις; Γι’αυτό κάν’το όπως στο Modbar!
Το Modbar είναι ένα street coffee bike, που έκανε την εμφάνισή του στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2015. Κινείται όπως ένα ποδήλατο με τη διαφορά ότι πέρα από έναν άνθρωπο μεταφέρει κι ένα εξοπλισμένο bar- cafe. Αν και η ιδέα προήλθε από το εξωτερικό, το Modbar είναι μια κατασκευή 100% made in Thessaloniki.



Δύο κοπέλες με αγάπη για την ποιότητα και το περιβάλλον «τρέχουν» το συγκεκριμένο ποδήλατο, το οποίο έχει αποκτήσει τους δικούς του φανατικούς οπαδούς και όχι άδικα. Η φιλοσοφία του περιστρέφεται γύρω από τον οικολογικό τρόπο ζωής, τον οποίο εκφράζει με κάθε τρόπο. Πέρα από την προφανή κίνηση σε ποδηλατικούς τροχούς, βασίζεται σε ποιοτικές α’ ύλες, τις οποίες σερβίρει σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες (τα ποτήρια είναι βιοδιασπώμενα, από φυσικά υλικά, ενώ και ο πάγος είναι πιστοποιημένος με ISO).
Το βασικό προϊόν του είναι ο καφές, τον οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με μπάρες ενέργειας, muffins και άλλα καλούδια. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο ζεστό κρασί και το ρακόμελο. Αν έπιασαν οι ζέστες, ξέχνα το scotch on the rocks και ετοιμάσου για cocktail on the wheels, παγωμένη μπύρα ή virgin σπιτική λεμονάδα με stevia. Όλα διατίθενται σε φιλικές τιμές, για να μην φοβάσαι να κάνεις refill.
Και επειδή στην παραλία δεν κυκλοφορείς μόνος, αλλά έχεις μαζί και τον τετράποδο κολλητό σου, στο Mod θα βρεις σκυλολιχουδιές και σύντομα ποτίστρες με νερό. Και έτσι δεν θα έχεις γκρίνιες για να φύγετε 

Δεν πείστηκες ακόμα; Μάθε τότε, πως τα γευστικά συνοδευτικά του καφέ σου, προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς. Η μπύρα που θα πιεις είναι από μικρή ζυθοποιία που εστιάζει στην παράδοση και την ποιότητα. Η σπιτική λεμονάδα είναι όντως σπιτική, αφού τα φρέσκα λεμονάκια στύβονται καθημερινά, χαρίζοντάς της γεύση και άρωμα. Όσα δεν ξεζουμιστούν θα καταλήξουν στο cocktail σου. Το ζεστό κρασί με τα φρούτα και τα μυρωδικά φτιάχνεται και αυτό σε καθημερινή βάση. Όλα αυτά απαιτούν αρκετές ώρες δουλειάς, που είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα. Και επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, φέτος το Mod αποφάσισε να το διασκεδάσει! Έτσι σύντομα θα πραγματοποιήσει μουσικά events και βραδιές παιχνιδιού, στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος και να κερδίσετε Mod δωράκια! Τέλος θα υπάρξει και μια μικρή αισθητική παρέμβαση στον χώρο, που θα τον κάνει πιο cosy για τους επισκέπτες του.


Αν ψήθηκες να το επισκεφτείς θα πρέπει να γνωρίζεις τα παρακάτω…

Το Mod βρίσκεται στη νέα παραλία, στο ύψος του Γερμανικού Προξενείου, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί, έως αργά το βράδυ. Το καλοκαίρι, ρολάρει ανάμεσά μας μετά τις 17:00, λόγω της ζέστης. Συχνά παίρνει μέρος σε ποδηλατικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πάρτυ, συνέδρια, εκθέσεις, βαπτίσεις, γάμους και οπουδήποτε χρειάζεται ένα κινητό μπαρ-καφέ. Οπότε τσέκαρε το facebook page του, πριν το επισκεφθείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη