ΠΡΟΣΟΧΗ : Κλείνουν δρόμοι στην Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο 13/5

Αύριο  το Σάββατο λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου – πορείας 35 χλμ. με την επωνυμία «1η Ημέρα Αγωνιστικής Πορείας <ΤΡΟΠΑΙΟ Α΄ Π.Π.>, πρωτοβουλία Γ΄ Σώματος Στρατού», ο οποίος θα ξεκινήσει από την οδό Λαγκαδά (κοιμητήρια Zejtinlik) και θα καταλήξει στην είσοδο του οικισμού Πρόχωμα του Δήμου Χαλκηδόνας, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.30΄ δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:
- Στην οδό Λαγκαδά (Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από οδό Ακριτών μέχρι την οδό Στ. Δραγουμάνου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς πλατεία Δημοκρατίας, - Στην οδό Στ. Δραγουμάνου, από την οδό Λαγκαδά μέχρι την οδό Μιχαήλ Καλού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- Στην οδό Μιχαήλ Καλού, από την οδό Στ. Δραγουμάνου μέχρι την οδό Μοναστηρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- Στην οδό Μοναστηρίου – Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Ευόσμου -Κορδελιού -Δέλτα), από την οδό Μιχαήλ Καλού μέχρι το ύψος της ΕΚΟ και μόνο στο ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης,

- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από το ύψος της ΕΚΟ μέχρι την συμβολή της με την Επαρχιακή Οδό Θεσ/νικης – Αγ. Αθανασίου και μόνο στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος πορείας προς έξοδο πόλης,

- Στην Επαρχιακή Οδό Θεσ/νικης – Αγ. Αθανασίου, από την Ε.Ο. Θεσ/νικης – Έδεσσας μέχρι την Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Ευζώνων (25ο χλμ.) και μόνο στο ρεύμα πορείας προς Χαλκηδόνα,

- Στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Ευζώνων (25ο χλμ.), από την Επαρχιακή Οδό Θεσ/νικης – Αγ. Αθανασίου μέχρι το 33ο χλμ. αυτής (είσοδος οικισμού Προχώματος) και μόνο στο ρεύμα πορείας προς οικισμό Πρόχωμα.

Εφόσον κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα και με την εξέλιξη του αγώνα, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, καθ’ όλο το πλάτος του ρεύματος πορείας προς έξοδο πόλης της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και συγκεκριμένα στο τμήμα αυτή που αναφέρεται ως άνω.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 14.00΄ ώρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν την διαδρομή.

Με την ασφαλτόστρωση στην οδό Ανθέων ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης στον άξονα της Επταπυργίου και της ευρύτερης περιοχής στη Δ.Ε. Συκεών.

Η υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων (και στα δυο ρεύματα), είναι έργο που διεκδίκησε και εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτοντας ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ και των πυλώνων από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος, έργο που εκτελείται από την εταιρία «Ελληνικά Καλώδια» για λογαριασμό της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ).

Μετά την ολοκλήρωση της  ασφαλτόστρωσης της οδού Επταπυργίου και στα δυο ρεύματα που προηγήθηκε, αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017, τα συνεργεία εγκαθίστανται από το πρωί στην οδό Ανθέων, στο ύψος της Δ.Ε. Αγ.Παύλου, που αποτελεί τον άξονα εισόδου και εξόδου προς την περιφερειακή οδό. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε γίνει η αποκατάσταση του ρήγματος στην οδό μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία είχε «παγώσει» τις εργασίες προκαλώντας καθυστέρηση στο έργο και μεγάλη ταλαιπωρία των περίοικων και των διερχόμενων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αποστολή των συνεργείων ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανθέων είναι να ολοκληρώσουν αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017, και εντός της ημέρας την πρώτη φάση της αποκατάστασης του οδοστρώματος με την πρώτη επίστρωση ασφαλτοτάπητα. Αυτό θα γίνει από τα φανάρια της οδού Επταπυργίου έως την έξοδο προς την περιφερειακή, για να ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η τελική διαμόρφωση του οδοστρώματος με νέα ασφαλτόστρωση.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 6 το πρωί και να ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ. Για την αποφυγή, δε, της ταλαιπωρίας των εποχούμενων κατά την έξοδό τους στην περιφερειακή οδό, ή την είσοδό τους στον πολεοδομικό ιστό,  έχει ληφθεί πρόνοια για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ταλαιπωρίας. Αυτό θα γίνεται από άνδρες της Τροχαίας με τμηματικό κλείσιμο της οδού ανά ρεύμα κατεύθυνσης, με τη δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών να επισημαίνει προς τους οδηγούς ότι «θα ήταν καλό για την αποφυγή ταλαιπωρίας να αποφεύγεται η χρήση της οδού και να επιλέγονται οι κόμβοι της Νεάπολης και του Αγ. Παύλου για την έξοδό τους προς την περιφερειακή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη