Θρήνος για τον βίαιο θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου

Συγκλονισμένη η φίλαθλη κοινή γνώμη από τον θανατο του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, που νοσηλευόταν από το βράδυ της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, όταν αυτοκίνητο τον παρέσυρε στην προσπάθειά του να αποφύγει επίθεση χούλιγκαν.
Ο 24χρονος κατέληξε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί σήμερα. Ο Κώστας Εμμανουηλίδης, διοικητής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, επιβεβαίωσε ότι ο 24χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ απεβίωσε μεταξύ 11.30 και 12.00 το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη, «και παραδόθηκε στους συγγενείς του για τα περαιτέρω». Ο κ. Εμμανουηλίδης πρόσθεσε ότι πρέπει ήδη «να επιστρέφουν στη Κύπρο».

Νοσηλευόταν στη Β` Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Χθες, η διοίκηση του "Παπανικολάου" ενημέρωσε τους συγγενείς του ότι ήταν κλινικά νεκρός, και ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Κωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, κτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθειά του να αποφύγει εμπλοκή σε επεισόδια που προκλήθηκαν μετά τον νικηφόρο για την ομάδα του, ΠΑΟΚ, με 4-0 επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Πέμπτη για το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει πως η παρέα του δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους που κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό σήμερα ότι ο βαρύς, και μοιραίος όπως αποδείχτηκε, τραυματισμός του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ, προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.
Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, έδωσε, σήμερα, εντολή στον αθλητικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπουτσιαβάρα, να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απλής, της επικίνδυνης, της βαριάς και της θανατηφόρας βλάβης, αλλά και όποια άλλη αυτεπαγγέλτως διωκόμενη πράξη.
Στο μεταξύ, τα συλλυπητήρια μηνύματα που φτάνουν από τον πολιτικό και αθλητικό χώρο στους οικείους του 24χρονου είναι συγκλονιστικά.

Πρόεδρος Κύπρου Αναστασιάδης: «Άδικο να χάνονται νέα παιδιά για χάρη της τυφλής οπαδικής βίας. Καλό ταξίδι Νάσο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη