Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Το κινητό πρόδωσε το γιατρό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης Γεωργιανής, η οποία «εξαφανίστηκε» στις 26 Απριλίου και το πτώμα της βρέθηκε προχθές σε προχωρημένη σήψη σε γκρεμό της Χαλκιδικής. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία είναι 38χρονος γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος όμως αρνείται κάθε εμπλοκή στο έγκλημα.
Το τέλειο έγκλημα
«Ευφυέστατο» αλλά με «ψυχολογικά προβλήματα», που θεωρούσε ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα, θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον κατηγορούμενο.
«Πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει. Προδόθηκε όμως από τη… σύγχρονη τεχνολογία, η οποία κατέγραψε τις κινήσεις του», δήλωσαν χαρακτηριστικά αστυνομικοί. Ο γιατρός συνελήφθη στην Αθήνα -τόπο καταγωγής του- και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Χθες, οδηγήθηκε ενώπιον της Α’ τακτικής ανακρίτριας, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο. Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, αρνείτο πεισματικά να μιλήσει στους αστυνομικούς και δήλωνε αθώος.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κατηγορουμένου Ελσα Βλάχου, ο 38χρονος αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα και ότι είχε ερωτικές σχέσεις με την 36χρονη. Υποστηρίζει ότι είχε φιλική σχέση με τη νεαρή γυναίκα, την είχε πελάτισσα, ενώ παράλληλα είχε συνομιλία μαζί της μέσω facebook. Ο 38χρονος ισχυρίζεται ότι είχε ραντεβού με την 36χρονη για επέμβαση φλεβίτη στις 26 Απριλίου αλλά η ίδια δεν προσήλθε και δεν έγινε η συνάντηση. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κάνει την ειδικότητά του ως αγγειοχειρουργός στο Ιπποκράτειο, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού.

Το περιστατικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα -παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών- διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τον ανύπαντρο αγγειοχειρουργό. Την Τετάρτη 26 Απριλίου πήγε στο Ιπποκράτειο για να συναντήσει τον γιατρό. Κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε, καθώς ο 38χρονος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία. Στη σορό της 36χρονης βρέθηκε η ουσία προποφόλη, η οποία είναι μη βαρβιτουρικό ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης που χαρακτηρίζεται από ταχεία εισαγωγή, περίπου 30 δευτερολέπτων, και χρησιμοποιείται για εισαγωγή αναισθησίας!
Τη μοιραία μέρα ο γιατρός σχόλασε από το Ιπποκράτειο και λίγη ώρα αργότερα κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να μπαίνει με το αυτοκίνητό του στο νοσοκομείο και να κατευθύνεται στο πίσω μέρος του κτιρίου όπου βρίσκεται το γραφείο του. Λίγο αργότερα, κάμερα τον εντόπισε να κινείται στη Χαλκιδική σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το στίγμα της κινητής τηλεφωνίας.

Τελικά, η σορός βρέθηκε προχθές, σε έναν γκρεμό κοντά στο Παλιούρι. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ήταν σε προχωρημένη σήψη. Ο σύζυγος της 36χρονης δεν μπορούσε καν να την αναγνωρίσει. Το έκανε όταν το μάτι του έπεσε στο… σκουλαρίκι της, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη