Ακύρηχτος πόλεμος ξέσπασε στην Χαλκιδική

Κάμπιες παντού! Στα χωράφια και στους δρόμους! Οι κάμπιες έχουν εισβάλλει  σε αγροικίες και αποθήκες και ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Τη φωτεινή άνοιξη στη Χανιώτη και στη Σκιώνη οι κάμπιες παρουσίασαν έξαρση και αγρότες και ιδιοκτήτες οπωροκηπευτικών σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

«Οι κάμπιες είναι πολλών ειδών και σαν σύμμαχοι προέκυψαν στη δασική έκταση της Χανιώτης,  λεηλάτησαν το δάσος έφαγαν τα πάντα. Κουμαριές βελανιδιές, πουρνάρια. Έφαγαν τα φύλλα και άφησαν σκελετούς» περιγράφουν στο halkidikinews.gr οι κάτοικοι της Χανιώτης. 

«Πηγαίνοντας για Σκιώνη από Χανιώτη η άσφαλτος ήταν γεμάτη από διερχόμενες κάμπιες και το δάσος στα πέριξ έγινε σιθρού» μας λέει ο Νικόλας Μποσνάκης.  Την ίδια ώρα χιλιάδες κάμπιες μπήκαν σε χωράφια και κατέφαγαν οπωροφόρα δένδρα.  «Βρήκαμε κάμπιες μέχρι και σε ελαιόδεντρα» λένε οι παραγωγοί. 

Για το θέμα μίλησε στο halkidikinews.gr o Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιέιας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός. «Είναι λογικό να υπάρχουν χρονιές που έχουμε έξαρση της εμφάνισης των εντόμων. Θυμάμαι και άλλες χρονιές με παρόμοια γεγονότα», ανέφερε ο κ. Τερτιβανίδης, ενώ σημείωσε ότι ψεκασμοί από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης γίνονται για δάκο και κουνούπια και σε έκτακτες περιπτώσεις για ακρίδες και αρουραίους. 
Οι αγρότες της περιοχής ανησυχούν και ραντίζουν συνεχώς. Ήδη οι παραγωγοί της περιοχής ζητούν από το Δασαρχείο να ερευνήσει το φαινόμενο και κάνει επέμβαση με ψεκασμούς στην περίπτωση της κάμπιας. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη