Ανοιξε και πάλι το Μακεδονία Παλλάς - Εντυπωσιακές οι εικόνες μετά την ανακαίνιση

Τις πόρτες του άνοιξε για το κοινό σήμερα, μετά από τέσσερις μήνες εργασιών το εμβληματικό ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλας πλήρως ανακαινισμένο. 
Το στολίδι της Θεσσαλονίκης, που περιηλθε στον όμιλο του Ιβαν Σαββιδη το 2013, με μακροχρόνια μίσθωση και με τη δέσμευση - υποχρέωση να επενδυθεί σε αυτό ποσό τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνισή του, έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου 2017 για την ολοκληρωτική αναδημιουργία του η οποία στοίχισε τελικά 12,4 εκατομμύρια ευρώ καθιστώντας το έργο ως ενα απο τα μεγαλύτερα ανακαίνισης που εχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα.



Το remake του ξενοδοχείου, χωρίστηκε σε δυο φάσεις. Η πρώτη αφορούσε τους τρεις τελευταίους ορόφους (6ος, 7ος, 8ος) και φυσικά την προεδρική σουίτα, που συνδυάζουν αρμονικά το σύγχρονο design με την λιτή πολυτέλεια, χαρακτηριστικά αναπόσπαστα του DNA του ξενοδοχείου. Όλα τα ανακαινισμένα δωμάτια του 8ου και 7ου ορόφου, καθώς και οι γωνιακές σουίτες, είναι εξοπλισμένα με ξύλινο δάπεδο, ενώ στον 6ο όροφο έχει τοποθετηθεί μοκέτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους ανακαινισμένους ορόφους έχουν ενοποιηθεί κάποια από τα τυπικά δωμάτια με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τύπου δωματίου, του connecting-room, κατάλληλο για τη φιλοξενία οικογενειών. Ανάμεσα στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνεται η LED τηλεόραση τεχνολογίας IP, με κεντρική διαχείριση και προβολή. Παράλληλα, υπάρχει δομημένη καλωδίωση κατηγορίας Cat6.







Στην δεύτερη φάση των εργασιών πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση χώρων reception & lobby εισόδου, αναδιάταξη και εκσυγχρονισμός των συνεδριακών χώρων, με ενίσχυση του συνεδριακού χαρακτήρα του ξενοδοχείου, αλλά και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επίπεδο της διεξαγωγής εκδηλώσεων υψηλών απαιτήσεων. Η αίθουσα συνεδριών ανακαινίζεται ενώ θα λειτουργεί και συνεδριακό κέντρο 2000 τ.μ.. Ακόμη, αποφασίστηκε η μετάθεση του χώρου εστιατορίου και bar σε μία υψηλού αισθητικού επιπέδου ενότητα που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής καθώς και ο χώρος του σπα. Στην κουζίνα επιστρέφει και ο γνωστός βραβευμένος σεφ Σωτηρης Ευαγγελου ο οποίος τα τελευταία χρονια βρισκόταν στο king george.






To εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης έχει φιλοξενήσει πρωθυπουργούς, βασιλείς και διεθνείς προσωπικότητες. Στα δωμάτιά του ξενοδοχείου, έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρίτα Χέιγουορθ, Κατρίν Ντενέβ, Αντονι Κουίν, Τζον Μάλκοβιτς, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ντιέγκο Μαραντόνα, Φέι Ντάναγουεϊ και Κόλιν Φάρελ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη