Ανοικτή εκδήλωση και συναυλία, για την «Ημέρα Μνήμης για Άλωση της Κωνσταντινούπολης», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η χορωδία του Αρσακείου Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης 
Το Σχολείο μας, ανταποκρινόμενο με χαρά σε πρόσκληση που απηύθυνε η οργανωτική επιτροπή τής πρωτοβουλίας για τη ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, θα πάρει μέρος με τη χορωδία του Αρσακείου Γυμνασίου-Λυκείου στην εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης για Άλωση της Κωνσταντινούπολης», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας [ώρα έναρξης 20:00].

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αποσκοπεί να αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης σε συνάρτηση με την απαίτηση για μια πιο δυναμική και αναπτυξιακή παρουσία στη σημερινή πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Η χορωδία των Σχολείων μας, με τη διδασκαλία της καθηγήτριας Μουσικής Αναστασίας Γκίνη, θα συμπράξει στη συναυλία με τη μεικτή χορωδία και ορχήστρα «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Χρυσόστομου Σταμούλη, ενώ η μαθήτρια της Β΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Αλεξάνδρα Γαϊδατζή θα διαβάσει μαζί με ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποσπάσματα από τα «Χρονικά» του Γεωργίου Φραντζή και Μιχαήλ Δούκα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών και καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Πολύμνια Κατσώνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη