Έκκληση στους πολίτες απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, με αφορμή τις τριήμερες κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, οι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Ψαρράς καλεί τους Θεσσαλονικείς να επιδείξουν κατανόηση και  να συνδράμουν, ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια, δεδομένων και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να μην απειληθεί η δημόσια υγεία και η ομαλή διαβίωση όλων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου. Ωστόσο, η έλλειψη των 700 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις, πρωτίστως στον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι οι 15.000 περίπου συμβασιούχοι που απασχολούνται στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κριθούν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, στις οποίες προχώρησε με διαδοχικές ρυθμίσεις η Κυβέρνηση, από το 2015.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη