Θεσσαλονίκη: Πόλη δίχως λεωφορεία και ηγεσία


Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα μιλήσει για την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης και των συν αυτώ τοπικών αρχόντων, να φέρουν εις πέρας τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη, τίποτα απολύτως δεν άλλαξε, φαίνεται ότι τελικά το πρωθυπουργικό αμάξι και αεροπλάνο διώχνουν τις όποιες έγνοιες μπορεί να έχει ένας Πρωθυπουργός που ζει στον δικό του μαγικό κόσμο.

Για τους υπόλοιπους βέβαια κοινούς θνητούς όμως αυτές οι πολυτέλειες δεν υπάρχουν. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) είναι υπεύθυνος για μια από τις μεγαλύτερες τρύπες εξόδων σε δημόσια έσοδα που έχει δει αυτή η χώρα, και όμως! Αυτό δεν είναι το πιο τραγικό, το πιο τραγικό είναι η ταλαιπωρία των ανθρώπων που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, που θέλουν να πάνε την βόλτα τους, και η συνολική ατμόσφαιρα της πόλης η οποία μοιάζει έρημη.

Δυστυχώς οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς, κυρίως την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι πλέον δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος κοροϊδεύει τους πολίτες της πόλης, τους οδηγούς, και κυρίως: τον ίδιο του τον εαυτό, αφού έχει αποτύχει παταγωδώς στο έργο του, και με έναν κ. Μπουτάρη, ο οποίος ζει και αυτός σε έναν δικό του μοναδικό κόσμο, κοιτάζοντας αμήχανα μια πόλη που δεν έχει πλέον όραμα, δεν έχει αξίες και φτάνει στο σημείο ο κόσμος της να μην εμπιστεύεται την ηγεσία του.

Έχει για ακόμα μία φορά χαθεί το μέτρο σε αυτή την χώρα, και αν ρωτήσετε, λύσεις (έστω προσωρινές) υπάρχουν, και τις έχουν όλοι στα χέρια τους, το πρόβλημα είναι ότι η συντηρητική πολιτική σκέψη (όχι ο συντηρητισμός ως ιδεολογία), μειώνει την διάθεση για την εύρεση λύσεων, είναι κρίμα μια πόλη με 1 εκατομμύριο κατοίκους να παραμένει στα χέρια ανθρώπων δίχως πραγματική διάθεση εύρεσης λύσεων για την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη 18/5/2017
του Πρόδρομου Πέιου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη