Σοκάρουν οι εικόνες από τον χτεσινοβραδινό εκτροχιασμό στο Αδενδρο

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το σημείο στο οποίο έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης, όπως προδίδουν οι φωτογραφίες από την περιοχή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο, ενώ κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται εκεί από τα ξημερώματα, για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων.







Παράλληλα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες. Επιπλέον, κλιμάκιο της πυροσβεστικής είναι σε αυξημένη επιφυλακή για λόγους ασφαλείας, καθώς η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία εμβόλισε το κτίριο, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.







Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την αμαξοστοιχία να καρφώνεται στο σπίτι συγκλονίζουν.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» είπε στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Μυλώσης. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής έμπαιναν μέσα στο σιδερένιο κουφάρι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν», πρόσθεσε.

Μέσα στο οίκημα βρίσκονταν εκείνη την ώρα δύο άντρες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι πάνω στον πανικό τους πήδηξαν από ύψος 5 μέτρων και κατάφεραν να σωθούν.










Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ MOTIONTEAM
iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη