Νεκρό δίχρονο αγόρι στην Θεσσαλονίκη, από μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Ένα δίχρονο αγοράκι από τα Γρεβενά που νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα στη Mονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πέθανε χτυπημένο από μηνιγγίτιδα τύπου Β.
Το αγοράκι εμφάνισε αιμορραγικό εξάνθημα στις 4 Μαΐου στα Γρεβενά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Ιπποκράτειο Nοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλευόταν από τότε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηνιγγίτιδα τύπου Β και σε άσχημη κλινική κατάσταση.

Πρόκειται για το 9ο περιστατικό μηνιγγίτιδας τύπου Β από τις αρχές του 2017.
Πρόσφατα το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου».
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μηνιγγίτιδας και με πρόσφατα μηνύματά τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κ. Νταλούκας και πλήθος παιδιάτρων από όλη την Ελλάδα έστειλαν το μήνυμά τους στους γονείς αναφέροντας ότι: «Η μηνιγγίτιδα προλαμβάνεται και θεραπεύεται μόνο μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού. Γονείς και παιδίατροι πρέπει να λειτουργήσουν με κοινό στόχο την πρόληψη για την καταπολέμηση της ασθένειας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη