Τα σκουπίδια πνίγουν την Θεσσαλονίκη και την χώρα ολόκληρη, με τον Υπουργό Σκουρλέτη, να τα έχει κάνει μαντάρα, ακόμη μία φορά

Δύσκολα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα για όλη τη χώρα καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν και ήδη αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χωματερές από μια απεργία που μετράει ήδη τέσσερα 24ωρα.
Ενδεικτική των προθέσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ η δήλωση του πρόεδρο της ομοσπονδίας Νίκου Τράκα ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των εργαζομένων με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η απάντησή του ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Προανήγγειλε, δε, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με κλείσιμο των γκαράζ και καταλήψεις σε χωματερές της χώρας χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας που θα μετατρέψει τις σορούς των σκουπιδιών σε εστίες μολύνσεων και αφόρητης μυρωδιάς.

«Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι με τα χημικά και την καταστολή θα λυγίσει τη δύναμη της απεργίας και της ομοσπονδίας είναι γελασμένη. Τους λέμε ότι θα μας βρουν στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράκας.

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αδυνατεί να δώσει λύση αν και με την τελευταία συνέντευξή του τάζει θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική.


Περίπου 6.500 συμβασιούχοι των δήμων, που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους λόγω της μη ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας τους. 
Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι προχώρησαν σε καταλήψεις όλων των χώρων του κεντρικού δήμου, στο αμαξοστάσιο, το ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη