Ανατριχίλα στην Θεσσαλονίκη :Στην δημοσιότητα φωτογραφίες και τα στοιχεία από τα κτήνη που διέπραξαν ανομολόγητα εγκλήματα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών , οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης δύο αγοριών, ηλικίας 11 και 9 ετών.
Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης δύο ανήλικων αγοριών (αδερφών).

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της 37χρονης μητέρας των ανήλικων, του 44χρονου πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 42χρονου ημεδαπού, ήδη κρατούμενου σε Κατάστημα Κράτησης και τεσσάρων ακόμη ατόμων για τα -κατά περίσταση- αδικήματα του «Βιασμού», της «Κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντα ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη», της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών», της «Ενδοοικογενειακής βίας σε βαθμό κακουργήματος», της «Παράνομης βίας» και του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια, τουλάχιστον από το έτος 2011 έως τον Ιούνιο του 2015, υπέστησαν σεξουαλική, σωματική και ψυχική κακοποίηση τόσο από την μητέρα τους, όσο και από τον 44χρονο πρώην σύντροφό της, καθώς και από επιπλέον πέντε άτομα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε, χθες (12-02-2016), στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, αδιευκρίνιστης λευκής σκόνης και ναρκωτικών δισκίων.
Οι δύο ανήλικοι φιλοξενούνται από τον Ιούνιο του 2015 σε οικοτροφείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
Ηλίας Κοτατζής του Χρήστου




Αγγελική-Δέσποινα Μιχαλά του Ιωάννη






Διονύσης Πεϊνάλης του Νικολάου


Μηνάς Τσιζίρογλου του Δημητρίου
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 20-10-2017, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των σχετικών αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388456. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη