Εικόνες χάους, αφήνει πίσω της στην Χαλκιδική η "Μέδουσα"

Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, αυτοκίνητα παρασυρμένα από τους χειμάρρους...
Η εικόνα στο νότια άκρο του δήμου Σιθωνίας είναι αποκαρδιωτική, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έπληξε σφοδρά την περιοχή και από τα ξημερώματα μέχρι τις 2 το μεσημέρι δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο βροχής. 

Μηχανήματα του δήμου και ιδιωτών επενέβησαν σε πολλά σημεία, προκειμένου να γίνουν απεγκλωβισμοί και να ανοίξουν δίοδοι για τα νερά. "Το πλήγμα που δέχτηκε ο δήμος μας από την κακοκαιρία ήταν πολύ μεγάλο.
Ο δήμος Σιθωνίας με αίτημά του ζητά  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα, ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.
Η βροχόπτωση συνεχίζεται και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, ενώ όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός. Η τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών γιατί υπάρχουν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού κυκλώματος της Σιθωνίας.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Χαλκιδικής η έντονη κακοκαιρία. Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι από τα ορμητικά νερά της βροχής. Παγίδες κρύβει το οδικό δίκτυο του νομού, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού που καθιστούν προβληματική την κυκλοφορία, ενώ νερά από παρακείμενα χωράφια και φερτά υλικά μεταφέρθηκαν στο οδόστρωμα.
Οι χείμαρροι έχουν δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στην περιοχή της Τριστινίκας, το Πόρτο Κουφό, τον Ν. Μάρμαρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας, με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει σπίτια και δρόμους.
Η πυροσβεστική υπηρεσία προχωρά σε αντλήσεις νερού, αλλά ο κακός καιρός καθιστά δύσκολή την προσπάθεια των πυροσβεστών. Εχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.
ergoliptesxalkidikis.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη