Μεγάλα τα προβλήματα στην Χαλκιδική- "Βούλιαξε" η Σιθωνία

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση κατασκηνωτών σε κάμπινγκ στη Τριστικνίκα
Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στη Σιθωνία από το κύμα κακοκαιρίας με τις έντονες βροχοπτώσεις που χτύπησε τη Χαλκιδική, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της ΕΜΥ.
Ειδικότερα, υπόγεια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ περίπου 40 κατασκηνωτές κινδύνεψαν σε κάμπινγκ στην Τριστινίκα. 
Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 20 κλήσεις για την άντληση υδάτων, καθώς στην παραλιακή ζώνη από τον Ν. Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό πλημμύρισαν καταστήματα και ταβέρνες.

Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Τορώνη
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω του μεγάλου όγκου νερού δημιουργήθηκαν πολλοί χείμαρροι. Ειδικά στην Τορώνη, υπερχείλισε ένα κεντρικό ρέμα, παρασύροντας αυτοκίνητα. Όπως ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, κινδύνεψαν περίπου 40 άτομα που διέμεναν σε κάμπινγκ στην Τριστινίκα, καθώς πλημμύρισαν οι σκηνές τους και επενέβη η Πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει.
 Το κάμπινγκ έχει εκκενωθεί και οι κατασκηνωτές είναι ασφαλείς.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Ν. Μαρμαρά - Τορώνης, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους, ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή Σιθωνίας και αν παραστεί ανάγκη θα κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη