Άμεση επέμβαση πυροσβεστών της Θεσσαλονίκης, απέτρεψε μεγάλη καταστροφή


Δείτε  πώς περιγράφουν οι Πυροσβέστες, την υπερπροσπάθεια τους, για κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε έξω από την Θεσσαλονίκη:
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
"Μεσημεριανές ώρες Πέμπτης και ο σταθμός μας ενημερώνεται για πυρκαγιά υπαίθρου στα όρια του τομέα μας ανάμεσα στο Πετρωτό και το Μεσαίο.Φτάνοντας στο σημείο βρήκαμε την φωτιά να έχει λάβει διαστάσεις και λόγω των ισχυρών ανέμων να κατευθύνεται προς το βουνό που βρίσκεται πάνω από τους οικισμούς. Από τις φλόγες απειλήθηκε μοναστήρι που βρίσκεται στην περιοχή ενώ μεγάλος ήταν ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά στην ορεινή δασική έκταση του δήμου Ωραιοκάστρου.
Με πολλή μεγάλο κόπο και κίνδυνο να εγκλωβιστούν οχήματα και προσωπικό οι πολύωρες προσπάθειες μας ευοδώθηκαν και η φωτιά οριοθετήθηκε έχοντας κάψει δεκάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης χωρίς όμως να επεκταθεί στους οικισμούς και το μοναστήρι.
Για πάνω από 24 ώρες οχήματα και προσωπικό παρέμειναν στο σημείο για φύλαξη.Έξι οχήματα με 16 πυροσβέστες από τον σταθμό μας μαζί με πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ , οχήματα απο τον 6ο Π.Σ. και τα Γιαννιτσά καθώς και εθελοντές του Π.Σ. πήραν μέρος στην δύσκολη κατάσβεση.
Απο αέρος την προσπάθεια μας συνέδραμε και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο."



https://www.facebook.com/2psthess/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη