"Επί ποδός πολέμου" η Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο- Δεκάδες διαδηλώσεις, 4 χιλ Αστυνομικοί θα φυλάνε τον ...λαοφιλή Τσίπρα !!!

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τη ΔΕΘ: Επί ποδός όλες οι δυνάμεις - Μπαράζ κινητοποιήσεων
Σε συσκέψεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα οριστικοποιηθεί η τελική μορφή των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο, και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων συνδικάτων, σωματείων και φορέων, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφάλειας και τάξης, ενώ για την εφαρμογή τους θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης άλλων περιοχών της χώρας, κυρίως από όμορους νομούς.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η φετινή αστυνομική δύναμη για την εφαρμογή των μέτρων υπολογίζεται ότι θα απαρτίζεται από περίπου 4.000 αστυνομικούς. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, ειδικά των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι καθιερωμένες πορείες διαμαρτυρίες.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα παρακολουθεί την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, ενώ επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της οδού Μοναστηρίου, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Εξάλλου, εισαγγελείς (πιθανότατα τρεις) θα επιβλέπουν την αστυνομική επιχείρηση.

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν κι αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα επόμενα 24ωρά θα ανακοινωθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό θα απαγορευτεί σε κεντρικούς δρόμους η στάση και στάθμευση των οχημάτων, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου (και σταδιακά ενόψει των συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν μόνο από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και ήδη οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων προγραμματίζουν πορείες και κινητοποιήσεις τις ημέρες της ανόδου του Πρωθυπουργού στην πόλη.

Καταρχήν, "θερμή" αναμένεται να είναι η υποδοχή του πρωθυπουργού, Aλέξη Τσίπρα από τους ενστόλους. οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 του μήνα, στην πλατεία Δικαστηρίων.

Τα προεδρεία των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών συνδικαλιστικών οργάνων, καλούν τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν "τις τάξεις του αγώνα μας ενάντια σε μια κυβέρνηση που άλλα είχε υποσχεθεί πριν από τις εκλογές και άλλα πράττει σήμερα".

Όπως αναφέρει το κάλεσμα, οι ένστολοι προγραμματίζουν βροντερό "παρών" κατά των κυβερνώντων του "Ναι σε όλα" και διεκδικούν: 

Πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τα μισθολογικά μας. 
Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.

Ενίσχυση του αξιόμαχου των Υπηρεσιών, μέσω άμεσων προσλήψεων προσωπικού και χρηματοδότησης του προϋπολογισμό των Σωμάτων για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους. 

Αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού. 
Διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος. 
Ανατροπή του συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί όλους μας σε συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης. 

Στα άρματα και η ΑΔΕΔΥ
Την ίδια στιγμή, τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο. 

Επίσης, αποφάσισε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων τον Οκτώβριο σε ημερομηνίες που θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ συζήτησε διεξοδικά τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα ζητήματα της αξιολόγησης, του μισθολογίου, του συνδικαλιστικού νόμου, καθώς και τα θέματα που αφορούν το δημόσιο τομέα και περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση και στο καθεστώς των μνημονίων».

Σε κινητοποιήσεις και η ΓΣΕΕ 
Πορείες και κινητοποιήσεις οργανώνει και η ΓΣΕΕ, εν όψει της διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή. 

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ προγραμματίζει εκδηλώσεις από τις 5 Σεπτεμβρίου:

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης, στον 7ο όροφο (Αριστοτέλους 32, τηλ. 2310/252910-11, 2310/252935), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη, στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα Α. ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ του ΕΚ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32, τηλ. 2310/252910-11, 2310/252935), θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών Μακεδονίας και Θράκης.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, το προεδρείο της ΓΣΕΕ, μαζί με τα προεδρεία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα περιοδεύσουν σε χώρους εργασίας, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για θέματα που τους αφορούν, αλλά και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων εκδόθηκε διακήρυξη-ανακοίνωση και αφίσες που έχουν αποσταλεί στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες για την ενημέρωση, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

Στον αγώνα και η ΠΟΕΔΗΝ
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον κύκλο των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη. 

Η ΠΟΕΔΗΝ προετοιμάζει «μεγάλη πορεία 10 χιλιομέτρων Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η πορεία θα περάσει από Νοσοκομεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης. Θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει 8πμ από το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως «το καλάθι του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια των ΔΕΘ 2014, 2015, 2016 ήταν τρύπιο. Περιλάμβανε μόνο αμέτρητα θα και ψέματα.

Για άλλη μια χρονιά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017 θα είναι πολλά ψέματα και θα.

Δεν πήραν χαμπάρι ότι κατέρρευσε ο Κρατικός Μηχανισμός και τα Δημόσια Νοσοκομεία, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, από την μείωση των λειτουργικών δαπανών των φορέων που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά. Παντού χαλασμένα μέσα. Πυροσβεστικά, περιπολικά, ΕΚΑΒ, υποδομές και εξοπλισμός Νοσοκομείων».

Οι διεκδικήσεις
Η ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της διεκδικεί: 

Αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ 
Πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού. 
Δωρεάν Υγεία 
Κατάργηση Μνημονίων 
Ανάκτηση απωλειών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη