Η ομιλία Τσίπρα στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ

Η 82η ΔΕΘ άνοιξε της πύλες της και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ομιλία του, όπου τόνισε ότι “δεν θα σταθώ στο χθες, θα μιλήσουμε για το αύριο”. Παράλληλα, στο τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως “όλα αυτά τα χρόνια στη ΔΕΘ οι πρωθυπουργοί αναφέρονταν εθιμοτυπικά στην Βόρεια Ελλάδα και στα προβλήματά της. Έδιναν υποσχέσεις και μιλούσαν με ωραία λόγια για την συμπρωτεύουσα,που μόνο τέτοια δεν ήταν. Όταν πέρυσι στο Μαξίμου συναντήθηκα με τους φορείς, είχα πει πως η πόλη χρειάζεται αναβάθμιση, και τήρησα την υπόσχεσή μου, με το πρωθυπουργικό γραφείο”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η παρουσία του στην πόλη θα ενταθεί, και πως ακόμα θα πραγματοποιεί και συναντήσεις με ξένους φορείς, όπως ήδη έχει κάνει. 
Φυσικά δεν έλειψαν οι αναφορές στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης, όπως είναι ο ΟΑΣΘ “ο οποίος ήδη πέρασε σε νέα εποχή και μπήκε τέλος στην σκανδαλώδη ιστορία του”, το μετρό που θα είναι έτοιμο για τους πολίτες το 2020, το Λιμάνι της πόλης , “αλλα και στην μεγάλη πρόοδο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, που θα συνδέει με την Μαύρη Θάλασσα και τον Δούναβη. 
Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων, η πόλη έχει αυτή την κουλτούρα,την παράδοση και μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο”.
Στον επίλογό του, κύριος Τσίπρας είπε πως στα εγκαίνια του 2018 η Ελλάδα θα έχει βγει από τα μνημόνια και θα το επίκεντρο της τότε συζήτησης θα είναι η ανασυγκρότηση της χώρας.
Δήμητρα Καρβουνίδου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη