Καταστράφηκαν σπίτια στην Χαλκιδική από την πυρκαγιά- Κόπασαν οι άνεμοι, συγκρατημένη αισιοδοξία για το ξημέρωμα

Μνήμες από τον Αύγουστο του 2006 ξύπνησε η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, η οποία ακόμη κι αυτή την περίοδο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στη Μόλα Καλύβα και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο κατακαίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή και είναι ορατοί από μεγάλη ακτίνα.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Τζιτζικώστας
Συγκρατημένα αισιόδοξος, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για την εξέλιξη της φωτιάς στην περιοχή Μόλα-Καλύβα, στη χερσόνησο Κασσάνδρας στην Χαλκιδική.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι.
Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε δύο σπίτια, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με πολλά μηχανήματα, 15 από τα οποία διέθεσε η Περιφέρεια.
Ο κύριος με το κουστούμι, που πραγματοποιεί την αυτοψία στο χώρο της πυρκαγιάς, είναι ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σύμφωνα με καλό φίλο του Όλα Θεσσαλονίκη που μας έστειλε την φωτογραφία
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη