Υμνοι Τραμπ για Ερντογάν !!!!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε φίλο του τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την ηγετική ικανότητα του Τούρκου προέδρου, αναφέροντας παράλληλα ότι «έχει γίνει φίλος μου».
«Πιστεύω ότι τώρα είμαστε πιο κοντά από ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, μετά την άρνηση των ΗΠΑ να εκδώσουν τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Λάδι στη φωτιά έριξε και η απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης να ασκήσει δίωξη στους σωματοφύλακες του Ερντογάν για επεισόδια που προκάλεσαν στην Ουάσιγκτον τον Μάιο.

Οι λέξεις «φίλε μου», που συνόδευαν τον χαιρετισμό του, όταν συναντήθηκαν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπασαν τον πάγο αλλά και παράλληλα «ζέσταναν» τα χέρια τους, για την υπογραφή που θα έπεφτε μετά τη συνάντησή τους για την «χρυσή συμφωνία».

Οι Τουρκικές Αερογραμμές, ο επίσημος κρατικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, υπέγραψαν με την αμερικανική Boeing συμφωνία αγοράς 40 επιβατικών αεροπλάνων, τύπου 787-9 Dreamliner, αξίας 11 δις δολαρίων!
O CEO της Boeing, Dennis Muilenburg, έτριβε τα χέρια του μετά την υπογραφή αυτή, αφού όπως δήλωσε, μέχρι το 2019, η Dreamliner θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 17%. Εκτός από τα 40 αεροπλάνα, η ‘Μπόινγκ’ θα προσφέρει την τεχνογνωσία της για την ανάπτυξη της αεροπορικής και… διαστημικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη