«Αθέατη πόλη» -Η Λάρισα του Διαχρονικού Μουσείου

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς εορτάζονται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ως πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» που όρισε για το 2017-’18 το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την ομάδα «Νόον Έγνω» μία πρωτότυπη περιήγηση - εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου καθώς και μέσα στην πόλη.

Η δράση με τίτλο «Αθέατη πόλη» περιλαμβάνει μία εναλλακτική προσέγγιση της πόλης μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της έκθεσης. Η ξεναγός-αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Κόντσα, μέλος της «Νόον Έγνω», αφηγείται μικρές ιστορίες για την πόλη και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε ρόλο - έκπληξη (!) ρίχνουν φως στα αντικείμενα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο! Η δράση συνεχίζεται με περιήγηση στον ιστό της σύγχρονης Λάρισας όπου εντοπίζουμε τα αντικείμενα στις αθέατες σήμερα θέσεις τους και βαδίζουμε επάνω στα ορατά και αόρατα ίχνη της διαχρονικής πόλης.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24-9-2017 με ώρα έναρξης 10.30. Από την αφετηρία του αστικού ΚΤΕΛ, στην κεντρική πλατεία, λεωφορείο - προσφορά του αστικού ΚΤΕΛ θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί στην πόλη με το λεωφορείο και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού. Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη