Η προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ, στοίχισε την ζωή της άτυχης δύτη, στην Χαλκιδική

Τραγικό θάνατο βρήκε χτες Κυριακή το μεσημέρι, η δύτης, που θέλησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης στη Σιθωνία.



 Η δύτης Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα μαζί με τον σύζυγό της διατηρούν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving. Είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί να βουτήξουν στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ. 
Στις 2 το μεσημέρι παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ίδια και σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια σε περισσότερη ώρα, κάτι προέκυψε και βγήκε γρηγορότερα με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών και να βρει τραγικό τέλος. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Ο σύζυγός της 47 ετών βγήκε αργότερα, γιατί τον κράτησαν στα 10 μέτρα βάθος για αποσυμπίεση, τουλάχιστον 3 ώρες, ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

Η ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος:
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής, 45χρονη αλλοδαπή.Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.Επίσης, 47χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε, έχοντας τις αισθήσεις του, με συμπτώματα δυσφορίας, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ» Κόλπου Χαλκιδικής.Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στη μαρίνα Πόρτο Καρρά, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης όπου παραμένει για νοσηλεία.Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη