Κάθειρξη οκτώ ετών σε αστυνομικό της Θεσσαλονίκης, για ...ένοπλη ληστεία !!!

Κάθειρξη οκτώ ετών σε αστυνομικό για ένοπλη ληστεία
Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε αστυνομικός καθώς κρίθηκε ένοχος για ένοπλη ληστεία την οποία διέπραξε το Μάιο του 2014 σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Κάτω Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους, εν όψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, έχοντας καλύψει το πρόσωπό του με καλσόν και ψάθινο καπέλο, ο κατηγορούμενος, υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες του βενζινάδικου, αποσπώντας συνολικά 600 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα όμως, κατά τη διαφυγή του, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.
Οι ίδιοι, έκπληκτοι τότε, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για συνάδελφό τους ειδικό φρουρό, που την περίοδο εκείνη υπηρετούσε σε τμήμα της Θέρμης.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, αλλά στο δικαστήριο ανασκεύασε την αρχική του θέση, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη ληστεία και υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα σκευωρίας.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι DNA του κατηγορούμενου βρέθηκε στο ψάθινο καπέλο που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας, ενώ επισήμανε ότι ο δράστης αναγνωρίστηκε από τα θύματα.

Συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. Αποφάσισε να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα που διαμένει μία φορά το μήνα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε στη δίκη, ο κατηγορούμενος με αποφάσεις των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΛΑΣ αποτάχθηκε από το Σώμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη