Μεγάλη η καταστροφή στην Κασσάνδρα από την πυρκαγιά- Φόβοι για τον επερχόμενο Χειμώνα


Σε επιφυλακή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή Μόλα Καλύβα, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.
Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προχώρησαν στην αποκάθαρση και σε έλεγχο του χώρου από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα, ενώ διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Χαλκιδικής και μέλος του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, Στέλιο Βαλιάνο, η φωτιά έκαψε περίπου 1.200 στρέμματα σε ορθή προβολή ή 1.500- 2.000 στρέμματα πραγματικής επιφάνειας.

Η σκέψη όλων πλέον είναι στην προστασία της ευρύτερης περιοχής εν όψει των χειμερινών καιρικών φαινομένων. Λόγω της απώλειας δένδρων, που συγκρατούν τα νερά της βροχής, η απειλή των πλημμυρών είναι ορατή για το χειμώνα. 
Ήδη φόβοι εκφράζονται από τους κατοίκους, τον τοπικό δήμο και περιφερειακούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων και ο Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος τονίζει ότι «εξοχικές κατοικίες αλλά και το οδικό κύκλωμα της περιοχής θα κινδυνέψουν, λόγω και του επικλινούς γεωγραφικού ανάγλυφου.
Η Πολιτεία θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην περιοχή και να κατευθύνει κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμό των ρεμάτων και των παρόδιων ρείθρων ώστε να διοχετευτούν με ασφάλεια στη θάλασσα τα βρόχινα νερά από τις πλαγιές που κάηκαν».





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη