ELDORADO GOLD or BLACK ?

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις», είπε ο Κύριος στον Άγιο Πέτρο και «πριν περάσει μια μέρα» θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα.

Το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τη λέξη «επιχειρηματικότητα» δεν την ανέφερε ούτε μια φορά. 
Το 2015 μετά τη σφαλιάρα της περήφανης διαπραγμάτευσης, την είπε δειλά μια φορά. 
Το 2016, λίγο πιο σίγουρος την ανέφερε 6 φορές. 
Το 2017 ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του και την εκφώνησε 30 φορές ! 

Ας το πάρουμε χαμπάρι και να μην κοροϊδευόμαστε παρασυρόμενοι επειδή ο Αλέξης στον δημόσιο λόγο έχει ταλέντο.

Οι άνθρωποι δεν τη γουστάρουν την επιχειρηματικότητα και κάνουν ότι μπορούν για να την υπονομεύσουν.
Από τα αρχαία στο Ελληνικό, μέχρι τα ύπουλα νομοσχέδια για την Cosco.
Τα υδροπλάνα που ακόμα έρχονται, η Αφάντου που εξαφανίστηκε, ο Εμίρης του Κάταρ που αποχώρησε βρίζοντας,  η Τραινοσε που ακόμα μεταβιβάζεται  και φυσικά το διαρκές μίσος για τον χρυσό στη Χαλκιδική.
Σου θυμίζω πως αυτή τη στιγμή στο Βοτανικό θα είχαμε ένα ολοκαίνουριο Δημαρχείο και το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Ας όψεται η διάσωση των κορμοράνων, τα τσαντήρια που υπάρχουν εκεί και προσεχώς το Ισλαμικό τέμενος.
Στις εκλογές ήθελες την ελπίδα που έρχεται. Η μόνη ελπίδα ήταν για τον πατέρα Παππά που σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία διορίστηκε από τον υιό ( αν και συνήθως οι γόνοι διορίζονται ) σε μια εταιρεία που κρατικοποιήθηκε.

Το παραμύθι της διάσωσης του  περιβάλλοντος είναι φρικτό. Η Eldorado Gold έχει κερδίσει 18 – και αν νομίζεις πως κάνω τυπογραφικό λάθος, πάρτο και ολογράφως, δεκαοκτώ – δικαστήρια για το περιβάλλον. 18. 

Με τον πόλεμο που δέχεται η Ελληνικός Χρυσός, ο μόνος πραγματικά χαμένος είμαστε εμείς. Η εταιρεία θα κερδίσει στο διεθνές δικαστήριο δυσβάσταχτη αποζημίωση εις βάρος του Δημοσίου την οποία δεν θα πληρώσει ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σταθάκης, ούτε ο Σκουρλέτης. Εσύ και εγώ θα τα πληρώσουμε με τους φόρους μας. 

Ο Σταθάκης είπε στους εργαζομένους «ας σας βρει ο Άδωνις δουλειά» που αποτελεί μνημείο πολιτικής αλητείας από έναν ζάμπλουτο τύπο που ξέχασε να συμπληρώσει σωστά τη φορολογική του δήλωση.
Αν η ανεργία οδηγήσει αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και σε ακραίες συμπεριφορές, η κυβέρνηση Συριζανελ πως θα τους αντιμετωπίσει; Με τάγματα αναρχικών για καταστολή, τους Ρουβίκωνες για συμπαράσταση, με συσσίτια ή με διορισμό στο Δημόσιο; 

Πριν μου πεις ότι ο Αλέξης είναι αξιόπιστος γιατί άλλα είπε όταν ήρθε ο Μακρόν και για Grinvest, να σε ρωτήσω :
Αν ο Τσίπρας είχε διαφορετική γνώμη από τον Καρανίκα, ο στρατηγικός Νικόλας θα  έκανε αυτό το κάταπτυστο post στο facebook ;;;

Τις περισσότερες προσλήψεις μετακλητών από όλες τις κυβερνήσεις του μνημονίου, απορρόφηση των ψευτοεπαναστατικών κινημάτων τύπου Δεν πληρώνω και των Αγανακτισμένων με διορισμούς, τα πιο πολυέξοδα υπουργεία και η συνεχής ανακάλυψη εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

Αυτή ήταν η ελπίδα και η ανάπτυξη της Αριστεράς που πήγες και ψήφισες και αυτή ενίσχυσες εσύ που απείχες από τις εκλογές.

Αντάρτικο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση για τις "Σκουριές"

Ενδοκυβερνητική τρικυμία προκαλεί η επένδυση εξόρυξης χρυσού της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. 
Τουλάχιστον δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους δεκάδες που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της ακύρωσης της επένδυσης, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν υπερβεί το όριο και να απειλούν ότι θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την κυβέρνηση αν προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις της Eldorado Gold στην περιοχή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν ως σοβαρό το «τελεσίγραφο» των βουλευτών τους και έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν για τον κίνδυνο να κλονιστεί η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία την οποία δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν ούτε τα δύο μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα πρόσχημα. Ωστόσο από τις επίσημες αντιδράσεις του Μαξίμου και των αρμόδιων υπουργών (Σταθάκης, Φάμελλος, παλαιότερα Σκουρλέτης και στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης) που χειρίζονται την επένδυση στις Σκουριές, προκύπτει πως η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Και αυτή είναι να συνταχθεί αναφανδόν με τη γραμμή του κόμματος που με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει κάνει σημαία την ακύρωση της επένδυσης χρυσού και την εξώθηση της εταιρείας που την υλοποιεί, σε αποχώρηση από την Ελλάδα.

Είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή μερικοί βουλευτές και στελέχη του, εκμεταλλεύονται την αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σέρνουν από το μανίκι ολόκληρη την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. 
Από τη στιγμή που δεν επικρίθηκε από το Μαξίμου, η περιφρονητική παρότρυνση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού Νίκου Καρανίκα προς την Eldorado («στα τσακίδια, να μην στεριώσεις πουθενά») δεν μπορεί να λογίζεται ως προσωπική τοποθέτηση. Είναι ένα μήνυμα που εκφράζει συλλογικά την κυβέρνηση ενώ έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων τοποθετήσεων που έχει κάνει δημόσια ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ. 

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν η υπόθεση με τις Σκουριές έχει τη δύναμη να προκαλέσει ρήγματα ή και να ρίξει την κυβέρνηση. Εξελίσσεται, όμως, σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο χειρισμός του οποίου επηρεάζει με πολλούς τρόπους την ίδια την κυβέρνηση, τα συμφέροντα της χώρας και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. 

Είναι, δε, μια ηχηρή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να λειτουργεί ως συνονθύλευμα πολιτικών φορέων και προσώπων με μικρό εκτόπισμα, που επένδυσαν σε μεγάλα αφηγήματα για να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών και σήμερα είναι παντελώς εκτεθειμένοι. 

Η άοκνη προσπάθεια οριστικής ματαίωσης της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική μπήκε από την πρώτη στιγμή στο πάνθεον των αγώνων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκείνες ενάντια στο Ελληνικό, στα ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, κ.λπ. 

Έχουν στηθεί πολιτικές καριέρες υπουργών αλλά και βουλευτών και αιρετών της περιοχής, και έχουν κερδηθεί δεκάδες χιλιάδες ψήφοι από την δαιμονοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης μέσα από την παράλληλη εκμετάλλευση των κινημάτων που ανδρώθηκαν την περίοδο 2012-2014 υπό την καθοδήγηση, και εν συνεχεία υπό την κηδεμονία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος που χειρίζεται από τη θέση του τους φακέλους της επένδυσης της Eldorado, ήταν επίσης ο δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο και πρώτος στη λίστα τον Σεπτέμβριο. Ο Τάσος Κουράκης, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Μάρκος Μπόλαρης κ.ά, ανήκουν επίσης στους βορειοελλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Α' Θεσσαλονίκης) που για ψηφοθηρικούς ή ιδεολογικοπολιτικούς λόγους, έχουν εναντιωθεί στην επένδυση της Eldorado στις Σκουριές και εξακολουθούν να βγάζουν πύρινους λόγους για το πως εννοούν τις «αριστερές επενδύσεις» στην Ελλάδα. 

Αντίστοιχες περιπτώσεις βουλευτών και πολιτευτών υπάρχουν αρκετές ακόμη. Στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να βρει κανείς αρκετές ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση της Eldorado με δεκάδες υπογραφές για τις Σκουριές. Πολλούς από αυτούς τους βουλευτές πιθανόν σήμερα να μην τους γνώριζε κανείς αν δεν έχτιζαν πολιτικές καριέρες νακροθετώντας επενδύσεις.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους, είναι εκτεθειμένοι σε ομάδες ψηφοφόρων τους οποίους έχουν απογοητεύσει σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον εαυτό τους και την κυβέρνηση, αλλά δυσκολότερα για όλους τους υπόλοιπους.
liberal.gr
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Ο Γάιδαρος Οικονομία Περιεργα πολιτική Σαν σήμερα Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση φωτο (blog) Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: ELDORADO GOLD or BLACK ?
ELDORADO GOLD or BLACK ?
https://4.bp.blogspot.com/-Ltwe0-GCsjc/WbcAuoV3aUI/AAAAAAAA6wA/wmz8RR9wCGkl_pux5Lj76Rmknf6PtQReQCLcBGAs/s640/%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-Ltwe0-GCsjc/WbcAuoV3aUI/AAAAAAAA6wA/wmz8RR9wCGkl_pux5Lj76Rmknf6PtQReQCLcBGAs/s72-c/%25CF%2583%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
http://www.olathessaloniki.com/2017/09/eldorado-gold-or-black_12.html
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/
http://www.olathessaloniki.com/2017/09/eldorado-gold-or-black_12.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy