Επενδύσεις, Σκουριές, Eldorado, Διαιτησία και το παραμύθι που τελικά δεν έχει δράκο !!!

"....στρώθηκα και μελέτησα την προσφυγή του Γιώργου Σταθάκη στη διαιτησία για τις διαφορές με την Eldorado Gold, ημερολόγιό μου - δεν βρήκα ούτε μία, για δείγμα, αναφορά σε περιβαλλοντικά θέματα.
Της καταλογίζει ότι, ενώ η σύμβαση προβλέπει πως η εταιρεία θα αξιοποιεί τα μεταλλεύματα για να παρασκευάζει και να εξάγει από τη χώρα καθαρό χρυσό, άργυρο και χαλκό, αυτή δεν το κάνει.
Δηλαδή ο υπουργός Ανάπτυξης διαμαρτύρεται πως η εταιρεία δεν έχει φτιάξει αρκετά εργοστάσια ή ότι δεν είναι κατάλληλα για κάθετη παραγωγή μετάλλων - ήτοι απαιτεί να καθετοποιήσει την παραγωγή της. 
Διότι αυτό προβλέπει η σύμβαση και απαιτεί το δημόσιο συμφέρον.
Είμαι με τον Σταθάκη, φυσικά: βεβαίως να παράγονται ράβδοι χρυσού και ασημιού και χελώνες χαλκού στα εργοστάσια της Eldorado και να μη φεύγει μισοεπεξεργασμένο μετάλλευμα στο εξωτερικό. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ίδιο θέλει και αυτή - δεν είναι μόνο εκμεταλλευτές, είναι και ψεύτες οι αποικιοκράτες.
Αυτό λοιπόν ήταν το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια, για τούτο πήγαν οπλισμένοι «οικολόγοι αγωνιστές» να κάψουν οχήματα και κατάβρεχαν ανθρώπους με βενζίνη στις Σκουριές και η νυν βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη κραύγαζε πως αυτό ήταν δίκαιη απάντηση στην «αποικιοκρατική πολιτική της εταιρείας»: για να καθετοποιηθεί η παραγωγή μετάλλων από την Eldorado.
Οταν έλεγαν «καθαρό περιβάλλον», απλώς εννοούσαν καθαρό χρυσό, άργυρο, χαλκό. 
Επειδή, προφανώς, ούτε αυτοί έχουν καλή σχέση με τον βιβλιοτροχό και έλεγαν άλλα αντ' άλλων. Ομως είναι χρυσά παιδιά κατά βάθος."
Κυψελιώτης Διόδωρος
tovima.gr

Όταν κάτι πολύ σοβαρό, όπως είναι οι επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βρίσκεται, με τις αστοχίες κυβερνητικών, υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων εξελίσσεται σε μια αστεία υπόθεση, τότε είναι λογικό και επόμενο να ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό κάποια στιγμή και επαγγελματίες κωμικοί...

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Σίλας Σεραφείμ σε βίντεο 3 λεπτών που ανέβασε στο διαδίκτυο σατιρίζει με το δικό του τρόπο, όλη αυτή τη θολή κατάσταση που κυριαρχεί στην κυβέρνηση με τις επενδύσεις, την αναποφασιστικότητα που επικρατεί για παράδειγμα στις τάξεις της με την μεταλλευτική επένδυση στις Σκουριές, αλλά και την "ασφαλή  γνώμη" που διατηρούν παντελώς άσχετοι με τα τεχνικά ζητήματα της επένδυσης, την "αποψάρα για τις Σκουριές", όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει.





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη