Πασίγνωστος καλλιτέχνης της Θεσσαλονίκης, ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών κατοίκων της Χαλκιδικής μετά από προσβλητική κατά την γνώμη τους, ανάρτησή του στο facebook

Γνωστός πολυτάλαντος καλλιτέχνης της Θεσσαλονίκης, ξεσηκώνει αντιδράσεις κατοίκων περιοχής της Χαλκιδικής, κατόπιν ανάρτησης του στα σόσιαλ μίντια, την οποία οι πολίτες θεώρησαν προσβλητική και δυσφημιστική για την περιοχή τους.
Πιο συγκεκριμένα ο γνωστός showman της πόλης μας, Διογένης Δασκάλου,  ανήρτησε στο προφίλ του στο facebook, μία γελοιογραφία η οποία θεωρήθηκε προσβλητική από πολλούς κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής,, καθώς υπαινίσσεται μόλυνση των νερών της θάλασσας στην περιοχή τους.

Η επίμαχη ανάρτηση του Διογένη Διδασκάλου στο Facebook

Ο τοπικός σύμβουλος του Δημοτικού διαμερίσματος Στρατωνίου, του δήμου Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, κ. Νικηφόρος Γκαντρής, μας δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα: 
"Είναι πραγματικά λυπηρό στις μέρες μας, ένας καλλιτέχνης αυτού του διαμετρήματος και με τέτοια απήχηση στο κοινό της Θεσσαλονίκης, ελαφριά τη καρδία να δυσφημεί και να προσβάλει έναν ολόκληρο τόπο και τους κατοίκους του.
Πολλοί συμπολίτες μας, κάτοικοι του Στρατωνίου αλλά και ολόκληρου του κόλπου της Ιερισσού , ζούνε από τον τουρισμό και δεν επιθυμούν την δυσφήμηση του τόπου μας,  χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και τα απαραίτητα στοιχεία να στηρίξουν αυτού του είδους τις πράξεις.
Καλούμε λοιπόν τον αγαπητό καλλιτέχνη στην περιοχή μας, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος πού βρίσκεται το μέρος για το οποίο μιλάει και να δει αν πραγματικά ισχύουν αυτά που ισχυρίζεται.

Δεν είναι δυνατόν κάποιος, επειδή μάλλον είναι της μόδας, να προσβάλει έτσι τους κατοίκους ενός τόπου, οι οποίοι μάλιστα στηρίζονται στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, ώστε να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής του κόλπου της Ιερισσού, και ειδικότερα αυτοί του Στρατωνίου, άνθρωποι φιλόξενοι και φιλικοί, είναι εδώ για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερωτήματα αφορούν την περιοχή τους, χωρίς να περιμένουν από ανθρώπους οι οποίοι από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, έχουν άποψη για τον τόπο τους, χωρίς να την έχουν επισκεφτεί ποτέ.
Εμείς σαν κάτοικοι, αλλά και σαν Δημοτικό Διαμέρισμα Στρατωνίου, επιφυλασσόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να διατηρήσουμε ακέραιη την φήμη του χωριού μας, του τουρισμού και της θάλασσας μας,  της πανέμορφης και πεντακάθαρης θάλασσας του κόλπου της Ιερισσού"



Η αλήθεια είναι χολέρα
Καρανίκας: Με φωτογραφία πλημμύρας του 2010 «απέδειξε» την ενοχή της Eldorado Gold
η Ελλάδα είναι μια χώρα της πλάκας για επένδυση
Ο Σύμβουλος Στρατηγικής του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε μια παλιά φωτογραφία σαν πειστήριο της σημερινής επιβάρυνσης στο περιβάλλον από τις εργασίες της Eldorado Gold
- Η παραπλάνηση αποκαλύφθηκε στο Διαδίκτυο 

Ως γνωστόν, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και, από μια συμπαντική νομοτέλεια, ενοχοποιούν εν τέλει αυτούς που πρέπει, ό,τι και να λένε οι δικαστικές αποφάσεις. Το μόνο κακό είναι ότι οι αεροφωτογραφίες δεν έχουν πάντα εμφανή χρονική σήμανση, δεν φέρουν ετικέτες για να τις ξεχωρίζει κάποιος, όπως πχ τα μπουκάλια στα ράφια ενός μπαρ. Ή (για πιο εξασκημένα μάτια και εκλεπτυσμένα γούστα), όπως τα μποτάκια της Ελένης Μενεγάκη.

Η επίμαχη ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Η αποκάλυψη της αλήθειας για την φωτογραφία του Καρανίκα από τον κ. Νίκο Μαυροματίδη:

Επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:


Πόσο πιο χαμηλά λοιπόν να πέσει μία χώρα όταν αφήνει την οικονομική και επενδυτική της πολιτική, στην διαχείριση ανθρώπων σαν και τούτον !!!!




ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Όταν πριν 7 ½ χρόνια το χωριό μας ζούσε τον εφιάλτη μιας θεομηνίας, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της νιώσαμε πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, αφού εισπράξαμε την αλληλεγγύη, τη στήριξη και την αγάπη των συντοπιτών μας, μεταξύ αυτών των και των κατοίκων της Ιερισσού.

Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Στρατωνίου δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τότε, ότι αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα βρίσκονταν κάποιοι να μας τις υπενθυμίζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ως φωτογραφικά ντοκουμέντα «περιβαλλοντικής καταστροφής» από τα μεταλλεία, όποτε το επέβαλε το συμφέρον του «αγώνα» τους. Δυσφημώντας και συκοφαντώντας έτσι το ιστορικό όσο και τραγουδισμένο Στρατώνι.

Ήταν αδύνατο να πιστέψουμε ότι κάποιοι συντοπίτες μας έβαλαν σκοπό τη λάσπη και τις πέτρες που έπνιξε το χωριό και τη θάλασσα μας τότε, να τις μετατρέψουν σε όπλο – κόλπο φυσικής και ηθικής εξόντωσης ενός ολόκληρου χωριού και των κατοίκων του.

Αυτά που περάσαμε επί 7 ολόκληρα χρονιά μόνο εμείς τα ξέρουμε και εκείνοι οι επαγγελματίες συγχωριανοί μας που βίωσαν τις σκληρές οικονομικές συνέπειες αυτής της συκοφαντικής τρομοκρατίας.

Εμείς όμως δεν ξέρουμε να απειλούμε. Εμείς δεν ξέρουμε να εκβιάζουμε και να τρομοκρατούμε. Εμείς δεν ξέρουμε να προπαγανδίζουμε, ούτε βέβαια να παραποιούμε την αλήθεια.

Το μόνο που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να βρισκόμαστε σε θέση άμυνας και να εξηγούμε με ευγένεια σε όσους παραπλανήθηκαν, ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια που τους εμφανίζεται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που ταυτίστηκαν αν χωρίς έρευνα με τις κατηγορίες όλων εκείνων, που με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος κατάφεραν να δηλητηριάσουν μια ολόκληρη κοινωνία με το ψέμα και την προπαγάνδα τους.

Υπάρχει όμως Θεία Δίκη. Αξιωθήκαμε να τη ζήσουμε, αφού το δόλιο ψέμα επέστρεψε στη βάση του. Η φωτογραφία του κ. Καρανίκα αποκάλυψε το σχέδιο εξόντωσης μας σ’ ολόκληρο το πανελλήνιο.


Περιμένουμε με υπομονή την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουμε και με το θέμα της ξαφνικής απόσυρσης της γαλάζιας σημαίας της πεντακάθαρης και άριστα οργανωμένης ακτής μας. 
Καλούμε τους υπεύθυνους της ΕΕΠΦ να αναλογιστούν και εκείνοι μήπως έπεσαν θύματα της ίδιας ενορχηστρωμένης παραπλάνησης που επικρατούσε σε βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις πολιτικές πιέσεις που είμαστε σίγουροι ότι δέχθηκαν
Περιμένουμε από τους διακινητές του ψεύδους και της συκοφάντησης εναντίον του Στρατωνίου και των κατοίκων του μια μεγάλη συγνώμη. Κανένας «αγώνας» δεν μπορεί να νομιμοποιεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές.
Το Στρατώνι άντεξε και περιμένει όσους φοβήθηκαν από τα ψέματα να το επισκεφτούν και να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.
Ο Πρόεδρος του Στρατωνίου 
Νίκος Ζαγοράκης

Οι Τοπικοί Σύμβουλοι
 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη