Οικογενειακός πόλεμος με εκφράσεις πεζοδρομίου, πάνω από το πτώμα της δολοφονημένης 32χρονης Δώρας

Ξεσπά η αδερφή της νεαρής εφοριακού που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο
 Λόγια οργής από την αδερφή της νεαρής εφοριακού που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο. Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές. Η Δώρα Ζέμπερη ήταν ο στυλοβάτης της οικογένειάς της. Τα πυρά της αδερφή της, στοχεύουν στον πατέρα τους.

Η 32χρονη εφοριακός δολοφονήθηκε άγρια από απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (18.10.2017) στο Β’ Νεκροταφείο. Είχε πάει, όπως συνήθιζε, για να περιποιηθεί τον τάφο του φίλου της Γιάννη Καυκιά, που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο.

Τα λόγια της οργής
Στις 15:00 το μεσημέρι, η Δώρα Ζέμπερη θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Κατά τραγική ειρωνεία στο Β’ Νεκροταφείο. Στον τόπο που έγινε τόπος εγκλήματος. Και τόπος μαρτυρίου για την οικογένειά της.

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετίσει για πάντα τη Δώρα της, η αδερφή της ξέσπασε μέσω Facebook. Ξέσπασε κατά του πατέρα τους. Τον χαρακτήρισε τέρας και ξεφτίλα. Πως χρόνια δεν είχε σχέσεις με την οικογένειά του. Πως η Δώρα ήταν εκείνη που πλήρωνε τα χρέη του.

«Αίσχος φτου σου ξεφτίλα αυτός δεν είναι πατέρας είναι τέρας… χρόνια τώρα δεν είχαμε καμμία σχέση κ η αδελφή μου πλήρωνε τα χρέη του και βοηθούσε σε όλα στο σπίτι μας» έγραψε. 

Σε άλλο post της, η αδερφή της άτυχης εφοριακού ζητά βοήθεια απ’ όλους για να βρεθεί ο δολοφόνος της Δώρας. Και απευθύνει την αδικοχαμένη αδερφή της ακόμη ένα σπαρακτικό μήνυμα.

«Αδελφή μου όμορφη ψυχή μου βασανισμένη που μας στήριξες κ μας μεγάλωσες με τις δυνάμεις σου…ήσουν μάνα κ πατέρας μας.. σπούδασες τα αδέλφια σου για να τα δεις κάποια μέρα ψηλά ήσουν σε όλα το στήριγμα μας κ το παράδειγμά μας.. έφυγες άδικα αλλά εγώ σε περιμένω ακόμα.. γιατί μου είχες πει θα γυρίσεις από τη δουλειά.. να πάμε βόλτα.. εδώ είμαι σε περιμένω».

Ο πατέρας
Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη προκάλεσε αίσθηση το πρωί της Πέμπτης (19.10.2017) όταν σε δηλώσεις του στα μέσα υποστήριξε πως ίσως ο δολοφόνος της κόρης του να σχετίζεται με κάποιες από τις υποθέσεις που εκείνη χειριζόταν.
Η Δώρα Ζέμπερη εργαζόταν στο τμήμα ελέγχου της Α’ ΔΥΟ Πειραιά.

Οι έρευνες
Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και σενάρια.
Ακόμα και το ενδεχόμενο, το νήμα ζωής της 32χρονης εφοριακού να έκοψε μια άλλη γυναίκα, με την οποία είχε ενδεχομένως προσωπικές διαφορές.
Αυτό το σενάριο εξετάζουν οι αστυνομικοί, καθώς μια από τις μαχαιριές που δέχθηκε η κοπέλα είναι στο πρόσωπο.

Μάλιστα, πρόκειται για μαχαιριά βαθιά, που σημαίνει πως έγινε με μίσος. “Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς μια γυναίκα που μισεί ένα πρόσωπο, εκεί σημαδεύει”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ληστείας, καθώς δεν βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος, παρά μόνο η ταυτότητα της, την οποία είχε σε μια τσέπη στα ρούχα που φορούσε.

Έγκλημα από… γυναικείο χέρι;
Ωστόσο, στο σενάριο που στέκονται περισσότερο οι αστυνομικοί είναι αυτό της δολοφονίας με κίνητρο προσωπικές διαφορές με τη Δώρα Ζέμπερη, και μάλιστα διαφορές που έχουν προκαλέσει πάθος και συνεπακόλουθα το μίσος.

Μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, δράστης της άγριας δολοφονίας να είναι ακόμα και γυναίκα, καθώς φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους κάποιες ενδείξεις που τους οδηγούν να εξετάσουν με σοβαρότητα αυτό το ενδεχόμενο.

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Άλλωστε, σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνου, που πραγματοποίησε την νεκροτομή, όλα οδηγούν σε ένα και βασικό συμπέρασμα. Ο δράστης είχε πάθος και συνάμα μίσος για το θύμα του και μάλιστα ίσως να μην διάλεξε τυχαία τον χώρο που θα πραγματοποιούσε την ειδεχθή δολοφονία, εν προκειμένω το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως διαπίστωσε λοιπόν ο ιατροδικαστής, η άτυχη Δώρα Ζέμπερη φέρει τουλάχιστον 14 μαχαιριές στην πλάτη, το θώρακα, την κοιλιακή χώρα, το πρόσωπο και το χέρι.

Το βίντεο από κάμερες ασφαλείας
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό, τόσο από τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε συγκεκριμένα σημεία του Κοιμητηρίου, όσο και από κάμερες καταστημάτων και πλέον βρίσκονται στην διαδικασία να ξεκαθαρίσουν το υλικό, μήπως από εκεί καταφέρουν να εντοπίσουν την εικόνα του δολοφόνου της άτυχης εφοριακού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη