Τι είπε η 38χρονη "γυναίκα-αράχνη" για την δολοφονία του 67χρονου συζύγου της

Ένα... προμελετημένο έγκλημα πάθους φαίνεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας με δράστη τον 37χρονο αλλοδαπό που ομολόγησε τη πράξη του και ο οποίος φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με την 38χρονη,επίσης αλλοδαπή, σύζυγο του θύματος, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός της ανθρωποκτονίας.

Και ενώ οι δύο αλλοδαποί θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, περνώντας το κατώφλι του εισαγγελέα Νεαπόλεως το απόγευμα της Κυριακής, νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως που ξετυλίγουν το κουβάρι του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Η Βουλγάρα φέρεται ότι ομολόγησε εμμέσως τη συνενοχή της καθώς γνώριζε για το σχέδιο του «φίλου» της να εκτελέσει τον άντρα της ενώ για τα κίνητρα της δολοφονικής ενέδρας επικαλούνται και οι δύο καβγάδες και προστριβές που είχε ο 62χρονος καρδιολόγος με τη 38χρονη σύζυγος του.
Ωστόσο η κοινωνία της Σητείας και του Μακρυ Γυαλού υποστηρίζει ότι τα κίνητρα των φερόμενων δραστών δεν αποκλείεται να ήταν και η μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία του γιατρού.  

Ο 37χρονος αλλοδαπός είναι εν ενεργεία αστυνομικός της Βουλγαρικής αστυνομίας και ο άνθρωπος γνώριζε από όπλα, γεγονός που φάνηκε σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες από τις βολές που έκανε προς το αυτοκίνητο του καρδιολόγου.

Είχε σχεδιάσει με ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες τη δολοφονία έτσι ώστε να είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα να σκοτώσει το θύμα.


Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και έπειτα από τη νεκροψία νεκροτομή στο ΠΑΓΝΗ αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο θάνατος του 62χρονου καρδιολόγου προήλθε από βολές με πυροβόλο όπλο τις οποίες και δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα.

Ενώ στην αυτοψία που έγινε από την ιατροδικαστή, επί τόπου στο σημείο του εγκλήματος το πρωί του Σαββάτου, είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν ήθελε απλά να τραυματίσει και να τρομάξει, ή να στείλει κάποιο μήνυμα στο θύμα.


Τι αναφέρει η αστυνομία
Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα  κυνηγετικό όπλο και  φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.
Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Το χρονικό του εγκλήματος
Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας και αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας - Ιεράπετρας.

Αναφορικά με τον 37χρονο αλλοδαπό εντοπίστηκε  το Σάββατο να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας - Ιεράπετρας και φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη μικρότερης ηλικίας επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, σύζυγο του δολοφονημένου.
neakriti.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη