64χρονος πολυεκατομμυριούχος, ο μακελάρης του Λας Βέγκας-


Το φως της δημοσιότητας βλέπουν στοιχεία για τον άντρα που αιματοκύλισε το Λας Βέγκας το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο οπλοστάσιο 23 πυροβόλων όπλων που μετέφερε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Mandalay Bay.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, ήταν πολυεκατομμυριούχος και είχε κάνει την τεράστια περιουσία του από την ενασχόλησή του με τα ακίνητα. 
Όπως έγινε γνωστό ο Πάντοκ ήταν ιδιοκτήτης δύο αεροσκαφών, είχε πολλά ακίνητα στις ΗΠΑ, και τεράστιο πάθος για το τζογάρισμα υψηλών ποσών στα καζίνο.

Μετά το μακελειό, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, αποκαλύφθηκε ότι ο μακελάρης του Λας Βέγκας ήταν κάτοχος και ενός τεράστιου οπλοστασίου το οποίο αποτελούνταν από 42 όπλα από τα οποία τουλάχιστον το ένα ήταν αυτόματο, ενώ αρκετά είχαν μεγάλη εμβέλεια.

Ως ενήλικας ο δράστης έζησε σε 27 κατοικίες στη Νεβάδα, τη Φλόριντα και το Τέξας. 
Παρά τις συχνές μετακινήσεις όμως η ζωή του φαινόταν ότι ήταν ιδιαίτερα ήσυχη, και για τις αρχές, όπως και για την οικογένειά του, παραμένει ακόμα μυστήριο ο λόγος για τον οποίο πραγματοποίησε την επίθεση.

Συνταξιούχος πλέον λογιστής, είχε εργαστεί ως εσωτερικός ελεγκτής στην Lockheed Martin για τρία χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ εργάστηκε και ως μάνατζερ και επενδυτής συγκροτημάτων με διαμερίσματα στο Mesquite του Τέξας και την Καλιφόρνια. 

Η τελευταία ενασχόλησή του ήταν αυτή που του απέφερε και τα εκατομμύρια, όπως αποκάλυψε ο αδερφός του, Έρικ, ο οποίος αντιμετώπισε με απόλυτη έκπληξη την είδηση, απορρίπτωντας και τον ισχυρισμό του ISIS ότι ανήκε στους κόλπους του.

Με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές ούτε καν με κλήσεις στην τροχαία. 
«Ήταν απλά ένας τύπος που ζούσε στο Mesquite και πήγαινε και τζόγαρε στο Λας Βέγκας και... του άρεσαν τα μπουρίτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αδερφός του θέλοντας να τονίσει ότι ο Πάντοκ δεν είχε δώσει κανένα σημάδι για όσα τελικά έπραξε. Ταυτόχρονα, η ανακάλυψη ότι χρησιμοποίησε 10 βαλίτσες για να μεταφέρει μεθοδικά ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στο δωμάτιό του στο Mandalay Bay, σόκαρε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ως σοκ για τους οικείους του ήρθε και η είδηση ότι ο μακελάρης χρησιμοποίησε 23 όπλα στο μακελειό, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη μόλις ανακοινώθηκαν τα ευρήματα από τις επιδρομές σε δύο από τις ιδιοκτησίες του Πάντοκ. 
Στο πρώτο σπίτι, μάλιστα, αξίας 369.000 δολαρίων, στο Mesquite του Τέξας, που βρίσκεται σε μία ήσυχη γειτονιά συνταξιούχων, οι αρχές βρήκαν ένα ακόμα μεγαλύτερο οπλοστάσιο από αυτό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας. 19 περίπου πυροβόλα, μαζί με εκρηκτικά Tannerite, και μερικές χιλιάδες σφαίρες.

Παράλληλα, η αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο του μακελάρη λίπασμα νιτρικού αμμωνίου το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών.

Τέλος, και όσον αφορά στον τρόπο που έκανε την επίθεση, ο Πάντοκ φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να τοποθέτησε στα παράθυρα του δωματίου στο Mandaley Bay δύο όπλα σε τρίποδα. Τα παράθυρα έβλεπαν στην λεωφόρο όπου λάμβανε χώρα το φεστιβάλ κάντρι μουσικής. 
Εκτός από τα όπλα οι αρχές εντόπισαν και ένα πλήθος πυρομαχικών που θα του επέτρεπαν να πυροβολεί επανειλημμένα για 72 ολόκληρα λεπτά. Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσής του μετρά 59 νεκρούς και 527 τραυματίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη