Μας ψεκάζουν ;;; Μεγάλη ανησυχία στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες !!!


Τις τελευταίες μέρες στον ουρανό της Θεσσαλονίκης έχουν δημιουργηθεί για πολλές ώρες ίχνη στον ουρανό που για πολλούς συμπολίτες μας, είναι τουλάχιστον ...ύποπτα.
Δεχτήκαμε πάρα πολλά μηνύματα από αναγνώστες μας, οι οποίοι ανήσυχοι αναρωτιόντουσαν τι ακριβώς συμβαίνει και προσπαθούσαν να πάρουν κάποιες απαντήσεις.
Κατόπιν μιας έρευνας στην οποία κάναμε ανάμεσα σε επιστήμονες, οι οποίοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν σε τέτοιου είδους θέματα, πήραμε απαντήσεις οι οποίες έχουν πραγματικά επιστημονική βάση.
Μετεωρολόγοι, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, μας έδωσαν τα επιστημονικά τους φώτα πάνω σε αυτό το φαινόμενο το οποίο όπως φαίνεται απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους.
Το γενικό συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι, είναι πως λόγω των καιρικών συνθηκών οι οποίες είναι σπάνιες για τον μήνα Οκτώβριο που διανύουμε, έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες ώστε να παρατηρούνται στον ουρανό τέτοιου είδους φαινόμενα.
Τα καυσαέρια από τα αεροσκάφη τα οποία διανύουν τον ουρανό πάνω από την πόλη,  παραμένουν για πολύ ώρα αναλλοίωτα λόγω της άπνοιας που επικρατεί στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και έτσι έχουμε αυτό το περίεργο παζλ από ίχνη στον ουρανό.
Επίσης τα σύννεφα τα οποία σχηματίζονται και δεν είναι ικανά να φέρουν βροχή, παραμένουν στον ουρανό για πολλές ώρες, παίρνοντας διαφόρων ειδών σχήματα και χρώματα, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το φως που δέχονται από τον ήλιο από διάφορες πλευρές.
Όλα αυτά βέβαια, προς απογοήτευση όλων εκείνων των συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι πίσω από αυτά τα περίεργα σχήματα στον ουρανό κρύβονται άλλα πράγματα, τα οποία χαμηλόφωνα συζητούν μεταξύ τους και κοιτούν με νόημα ο ένας τον άλλον !!!





ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη