Μας θέλουν χωρίς εθνική συνείδηση και θρησκευτική ταυτότητα;

 Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης στη “Βραδινή της Κυριακής”, αναφέρθηκε  στις επικείμενες αλλαγές του προγράμματος “Καλλικράτης” για την αυτοδιοίκηση και την  κατάργηση της προσευχής στα σχολεία.
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Μα πως είναι δυνατόν, αναρωτιόμαστε,  να σκέφτονται έτσι ορισμένοι Έλληνες μεγαλωμένοι και γαλουχημένοι μάλιστα με το σύστημα της εκπαίδευσης της παλιάς γενιάς όταν σχεδόν και στα πιο απόμακρα χωριά της επικράτειας λειτουργούσαν Δημοτικά Σχολεία και οι Κοινότητες είχαν πληρότητα εφημερίων στις Ενορίες τους; 
poulakis_aftodioikisijpgwtmk
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΛΑΚΗ
«Το δημόσιο σχολείο είναι για όλους, επί ίσοις όροις, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Το κράτος, σε όλες του τις εκφάνσεις, πρέπει επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά. Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”, που εισάγει –ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο– έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου».
ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ  
Η έννοια κλήρος και λαός σημαίνει συνεργασία και συνύπαρξη των Χριστιανών κατά το πρότυπο του Χριστού. Με αναίμακτο αγώνα, λοιπόν, κλήρου και λαού χρησιμοποιώντας πειστικό λόγο και άρθρα με τη χρήση της τεχνολογίας του διαδικτύου, ξεκλειδώνοντας απαραίτητα το θησαυροφυλάκιο της η Εκκλησία για εξόφληση του χρέους της χώρας πού προκλήθηκε από ανορθόδοξες πολιτικές δεκαετιών,  μπορούν ν’ αποτραπούν τα χειρότερα που έχουν προγραμματιστεί από ισχυρούς της γης σε βάρος της χώρας και της θρησκευτικής μας ταυτότητας. Η μικρή μας Ελλάδα, μια σταλιά στον παγκόσμιο χάρτη, έχει ένδοξη ιστορία και πολιτισμό από την αρχαιότητα και είναι χρέος μας να την προστατέψουμε από κακόβουλες ενέργειες προς χάρη της παγκοσμιοποίησης.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ    
Οι παράνομες εισροές δυστυχισμένων ανθρώπων που οι πόλεμοι και οι διχασμοί στα μέρη τους προκάλεσαν συμφορές, αναζητούν νέες πατρίδες όπως την δική μας, η οποία, εδώ και χρόνια  έχει γεμίσει ασφυκτικά. Παρά ταύτα, οι παράνομες αφίξεις οικονομικών μεταναστών συνεχίζονται. Ανάμεσα σε αυτούς και χιλιάδες εγκληματίες. 
ΝΕΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
Οι εποχές, βέβαια, άλλαξαν και μαζί τους οι  συσχετισμοί, γεγονός που μας υποχρεώνει να προβούμε σε αντίστοιχες αναπροσαρμογές με γνώμονα πάντα τη λογική, το δημόσιο συμφέρον, την εθνική συνείδηση  και θρησκευτική  μας ταυτότητα. 
Γιάννης Η. Κάκανος  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη