Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και δείτε τι θα φάτε αν το επισκεφτείτε !!!



Το Oldstead είναι ένα γραφικό χωριό της κλασικής βρετανικής εξοχής, 68 μόλις κατοίκων, μια μικρή ενορία, ουσιαστικά, της περιοχής Ryedale, στο North Yorkshire. Σε απόσταση πέντε περίπου ωρών από το Λονδίνο, ένας επαρχιακός δρόμος μίας λωρίδας, μέσα από καταπράσινους μικρούς λόφους, φάρμες και αγγλικά λιβάδια, οδηγεί σε μια πανέμορφη περιοχή, καμιά 20αριά κατοικιών, πινγμένων στο πράσινο και την υγρασία.
 Εδώ, στο βρετανικό «πουθενά» αδυνατείς να πιστέψεις πως βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, προσφάτως μάλιστα «το κορυφαίο», σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών του διάσημου τουριστικού site TripAdvisor.


Εξωτερικά, το Black Swan, θυμίζει περισσότερο κλασική αγγλική κατοικία της υπαίθρου που έχει μετατραπεί σε παραδοσιακή pub και λιγότερο σαν το εστιατόριο ενός chef που στα 24 του έγινε ο μικρότερος σε ηλικία κάτοχος αστεριού Michelin: Με χαμηλά ταβάνια, τη φωτιά στο τζάκι να σβήνει σπάνια, τις υπέροχες μυρωδιές της κουζίνας να διαχέονται παντού στο χώρο και το χαλαρό προσωπικό να θυμίζει περισσότερο θαμώνες pub, με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης αδυνατεί να πιστέψει πως σε αυτό το μέρος θα βιώσει μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου. Κι όμως, στην ετήσια ψηφοφορία των αναγνωστών του TripAdvisor, το Black Swan πήρε τον καλύτερο μέσο όρο στη βαθμολογία των κριτικών, γεγονός που το ανέδειξε στην κορυφή για το 2017.


Την περασμένη Πέμπτη, τα τηλέφωνα στην οικογενειακή επιχείρηση των Banks δεν σταμάτησαν να χτυπούν. Το εστιατόριο συνήθως εξυπηρετεί 25 κρατήσεις την ημέρα. Εκείνη την Πέμπτη το απόγευμα όμως δέχτηκε περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε 24 ώρες. Αν και ο 28χρονος ιδιοκτήτης του δήλωσε πως δέχτηκε αρκετά πειράγματα στο Twitter, συμπλήρωσε πως για τον ίδιο, το βραβείο, είναι αρκετά σημαντικό γιατί προέρχεται από ανθρώπους που επισκέφτηκαν το εστιατόριο του. «Το σημαντικότερο ίσως όλων είναι ότι δεν πρόκειται απλά για το φαγητό. Όταν οι πελάτες γράφουν μια κριτική στο TripAdvisor, αναφέρονται σε όλα και νομίζω ότι τους άρεσε το γεγονός ότι είμαστε αρκετά χαλαροί, φιλικοί άνθρωποι» συμπλήρωσε.


Η οικογένεια Banks, ο Tom και η Anne, αγρότες και οι δύο, αγόρασαν την pub το 2006 και σήμερα οι δυο τους γιοι, Tommy και James, 17 και 19 τότε αντίστοιχα, είναι επικεφαλής της επιχείρησης. Επτά χρόνια αργότερα μάλιστα, ο μικρότερος γιος της οικογένειας, ο Tommy, γνωστός στη Βρετανία από τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι μαγειρικής «Great British Menu», έγινε ο μικρότερος σε ηλικία κάτοχος Michelin star. Παρ’ όλα αυτά, αντί να ακολουθήσει διαφορετική πορεία αναζητώντας τρόπους να εξαργυρώσει την καταξίωση του, εκείνος παρέμεινε στο Black Swan, επεκτείνοντας μάλιστα κι άλλο τις δραστηριότητες του εστιατορίου, δημιουργώντας πανέμορφους ξενώνες.


Στην πραγματικότητα, το Black Swan, είναι κάτι περισσότερο από ένα εξαιρετικό εστιατόριο καθώς πίσω από το -σαν ζωγραφιά- κυρίως κτίριο υπάρχει μια μεγάλη φάρμα 12 στρεμμάτων από την οποία προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Στον ίδιο χώρο και σε απόσταση 50 περίπου μέτρων από το restaurant, η οικογένεια έχει δημιουργήσει μία πανέμορφη βίλα, στην κυριολεξία «πνιγμένη» στα αναρριχητικά φυτά, με 8 δωμάτια, όλα με τη δική τους μικρή βεράντα στον κήπο, ενώ ακόμα μια βίλα τεσσάρων δωματίων βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη φάρμα.


Όσο για την κουζίνα; Το Black Swan σερβίρει κυρίως γεύσεις της βρετανικής υπαίθρου, λαχανικά, τάρτες, πουλερικά, κυνήγι και βέβαια κρέας εξαιρετικής ποιότητας, αναφέροντας μάλιστα και σαν αστείο ότι το μπιφτέκι είναι από αγελάδες που έπιναν τέσσερα σφηνάκια μπίρας την ημέρα. Οι τιμές του Black Swan ξεκινούν από τα 110 ευρώ για το μενού των 12 πιάτων, ενώ απαιτείται και η κατάθεση στην τράπεζα του ποσού των 60 ευρώ για να γίνει η κράτηση. Όσο για τη διαμονή; Αν και η συνεννόηση γίνεται μόνο δια τηλεφώνου, το αντίτιμο είναι άμεσα εξαρτώμενο από τις ημέρες κράτησης του δωματιού.






















ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη