Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, από απολυμένους μεγάλης βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας

Καταγγελίες για σχέσεις «διαπλοκής» μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πλευράς Λαυρεντιάδη όπως «δείχνει» η ανεξήγητη ανοχή στην «ανομία και την ασυδοσία» όπως την έχουν ονοματίσει κορυφαίοι υπουργοί
Μετά τη δυναμική παρουσία τους στην Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017, οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων της Καβάλας κατευθύνθηκαν με τα δύο λεωφορεία με τα οποία «κατέβηκαν» στην πρωτεύουσα (κάποιοι και με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα) και συνοδεία μιας κλούβας των ΜΑΤ προς το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί, οι Απολυμένοι φώναξαν συνθήματα που εκθέτουν την κυβέρνηση αναφορικά με τη «σχέση» της με τον «επιχειρηματία» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, κρατώντας το πανό που είχαν εγκαινιάσει στην 82η ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο με μότο: «Τσίπρα ποιος καλύπτει τον Λαυρεντιάδη;», εμπλέκοντας όμως και το όνομα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη τον οποίο και είχαν σκοπό να συναντήσουν.

Δυστυχώς για τους Απολυμένους, οι «ένοικοι» του Μεγάρου Μαξίμου και των γύρω γραφείων έλειπαν στα Ιωάννινα, εκεί όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τελικά, μία πενταμελής επιτροπή του Σωματείου των πρώην Εργαζομένων στη ΒΦΛ (ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης και μέλη του ΔΣ) συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Αλέκου Φλαμπουράρη Στέλιο Αποστόλου.

Στον κ. Αποστόλου τέθηκε έντοντα το ζήτημα της «διαπλοκής» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά Λαυρεντιάδη, κάτι το οποίο ακούγεται όλο και πιο έντονα τελευταία αλλά και επιβεβαιώνεται, όπως επεσήμαναν οι Απολυμένοι, από την εξέλιξη (ή, καλύτερα, τη μη εξέλιξη) της υπόθεσης ΒΦΛ και την ανοχή που συνεχίζει να δείχνει η «κυβέρνηση της Αριστεράς» σε ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας όπως η ίδια το έχει, άλλωστε, ονοματίσει!

Ο Διευθυντής του γραφείου Φλαμπουράρη διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο σενάριο, τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την υπόθεση και να την παρακολουθεί και δεσμεύτηκε σύντομα να υπάρξει ένα νέο ραντεβού με τον κ. Φλαμπουράρη.

Αμέσως μετά, τα λεωφορεία των Απολυμένων αναχώρησαν με προορισμό την Καβάλα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη