ΒΙΑ/ΖΩ Καλλιτεχνική και ενημερωτική δράση, με θέμα τη βία ενάντια στις γυναίκες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΒΙΑ/ΖΩ - Καλλιτεχνική και ενημερωτική ολοήμερη δράση με θέμα τη βία ενάντια στις γυναίκες.
Το «Δέντρο Ζωής» σας καλεί όλους σε μία μέρα αφιερωμένη ενάντια στη ΒΙΑ.
Το Δέντρο Ζωής αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό - μη κυβερνητικό Σύλλογο κοινωνικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών του οργανώνει δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συλλόγων με παρεμφερείς σκοπούς και ιδρυμάτων- οργανισμών που χρειάζονται στήριξη, ηθική και υλική.

Επιθυμώντας αυτή τη φορά, να αναδείξει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου Βίας, δημιουργεί μια ολοήμερη δράση ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.


H δράση με τίτλο ΒΙΑ/ΖΩ, διαμορφώνει ένα πρόγραμμα στο οποίο συμπράττουν οι τέχνες με την ενημέρωση και αναδεικνύουν χωριστά, αλλά και μαζί το φαινόμενο της ΒΙΑΣ που υπάρχει έντονο δίπλα μας και καθημερινά.
Βασικότερος στόχος του ΒΙΑ/ΖΩ είναι, μέσα από μια πολυμορφική ολοήμερη εκδήλωση να ευαισθητοποιήσει το κοινό να πάρει θέση ενεργού πολίτη, απέναντι στο θέμα της ΒΙΑΣ, έχοντας την σωστή ενημέρωση για το πως μπορεί να μην μένει παθητικός όταν τη συναντά, είτε ως κύριος αποδέκτης, είτε ως θεατής.
Στο πρόγραμμα ο συμμετέχων θα μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις, ή κατ’ επιλογή αυτές που επιθυμεί περισσότερο, με ένα εισιτήριο, το οποίο θα του επιτρέπει να παραβρίσκεται είτε όλη την ημέρα, είτε επιλεκτικά στα θεάματα και στις ενημερωτικές ομιλίες. Η είσοδος ανοίγει στις 11.00 π.μ. και η δράση τελειώνει στις 23.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις βασικές ζώνες, οι οποίες όμως συνδέονται παράλληλα μεταξύ τους με μια αλληλουχία.
• Πρωινή ζώνη: Ενημέρωση – Διαδραστικά σεμινάρια
• Απογευματινή ζώνη: Κινηματογραφικό - Βιωματικό – Θεατρικό Δρώμενο
• Βραδινή ζώνη: Μουσική Συναυλία

Αναλυτικότερα:
Πρωινή ζώνη | Tο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να συμμετέχει στην ενημερωτική διαδραστική ζώνη σεμιναρίων από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, και πανεπιστημιακούς, που στόχο τους έχουν τη μετάδοση της ακαδημαϊκής τους γνώσης και της πρακτικής τους εμπειρίας στοχευμένα και άμεσα προς το κοινό και με τη διαδικασία συμμετοχής του, εφόσον το επιθυμεί.

Απογευματινή ζώνη | Ο θεατής θα παρακολουθήσει βιωματικό δρώμενο, κινηματογραφικά αποσπάσματα και θεατρική παράσταση, με στόχο τον προβληματισμό, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίησή του.

Βραδινή ζώνη | Ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι με ελληνική και ξένη μουσική που θα χαλαρώσει την ένταση των συναισθημάτων, ενώ παράλληλα θα μας δώσει το χρόνο μέσα από την μουσική περιπλάνηση να διασκεδάσουμε, αλλά και να αφομοιώσουμε τα πεπραγμένα της ημέρας.

Παράλληλα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κοινό θα μπορεί να περιηγηθεί στην έκθεση φωτογραφίας ΒΙΑ/ φωτογραφία ΖΩ που θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του κτιρίου (διάρκεια έκθεσης: 20 – 23 Οκτωβρίου).


Ο πρόεδρος του κοινωνικού συλλόγου ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ, κος Κώστας Τοπαλούδης, αναφέρει σχετικά με το ΒΙΑ/ΖΩ:
«Μια συνεργασία ανθρώπων και ιδεών, εθελοντών και επαγγελματιών, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών, πρόκειται να υλοποιηθεί στις 22.10.17 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ΒΙΑ. Στόχος της δράσης είναι κάθε γυναίκα που βιώνει βία να κατανοήσει ότι δεν είναι η μόνη, ούτε είναι μόνη και ότι μπορεί να ξεφύγει με την κατάλληλη βοήθεια. Ας γίνουμε όλοι λίγο πιο ευαίσθητοι στο θέμα της βίας, λίγο πιο συμμετοχικοί όταν αντιλαμβανόμαστε τη βία γύρω μας. Με λόγια, αλλά και με πράξεις. Γιατί, η ΒΙΑ σε κάθε της μορφή, μας αφορά όλους.»
σελίδα 2/3

Προσφορά Δέντρου Ζωής:
• “ΚΑΠΠΑ2000” πολυχώρος για άτομα με αναπηρίες
• “Κιβωτός” κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών
με ειδικές ανάγκες στην Κοζάνη
• “ΕΕΠΑΑ” Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων
• “Παιδικό χωριό SOS”στο Πλαγιάρι, Θεσσαλονίκης
• “Το σπίτι της Μαρίας” ξενώνας προστασίας άγαμων μητέρων
• “Γιατροί του Κόσμου” Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης
• “Σύλλογος παιδιών με Σύνδρομο Down” Βορείου Ελλάδος
• “Πνοή Ελπίδας”
• “ΣΤΟΡΓΗ” Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών
• “Το Χαμόγελο του Παιδιού”
• “Λάμψη” Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος
• “ΣΥΖΩΗ” Σύλλογος γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης & πρόσθετες αναπηρίες

Αυτή τη φορά τα έσοδα θα διατεθούν στο κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών “ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ”.
Το ύψος του εισιτηρίου για όλη την ημέρα είναι:
10,00 € προπώληση
12,00 € ταμείο (τη μέρα της εκδήλωσης)

Περισσότερες λεπτομέρειες:
e-mail επικοινωνίας:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη