Νεες προβολές ξεκινούν στο ΝΟΗΣΙΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ

Νεες προβολές ξεκινούν από τις 15 Οκτωβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

Ταινίες που παρουσιάζουν τα θαύματα της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ , ΤΗΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και μάλιστα σε πολλές…διαστάσεις


Πλανητάριο

- Δύο μικρά κομμάτια από γυαλί – Η εκπληκτική εφεύρεση του τηλεσκοπίου

Δύο νεαρά παιδιά συναντάνε μία αστρονόμο σε μια βραδιά παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού. Καθώς παρατηρούν ουράνια αντικείμενα με το τηλεσκόπιο, μαθαίνουν για την ιστορία του, τη λειτουργία και τα είδη των τηλεσκοπίων, τι παρατηρούμε με αυτά, πώς λειτουργούν τα σύγχρονα τηλεσκόπια και πώς αυτή η ανακάλυψη άλλαξε τις γνώσεις μας για το σύμπαν. Από Β΄ Δημοτικού.

Περισσότερα για την ταινία, καθώς και φωτογραφίες στο σύνδεσμο https://www.eso.org/public/products/elec_posters/elec_poster_0059/


- Εξωγήινοι κόσμοι

Για χιλιάδες χρόνια πιστεύαμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Χάρη στην περιέργεια, τη φαντασία και την ευρηματικότητά μας, γνωρίζουμε τώρα ότι πλανήτες σαν τη Γη δεν είναι κάτι ξεχωριστό στο σύμπαν. Ο Ήλιος μας είναι ένα από τα δισεκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας. Με τη βοήθεια των ισχυρότερων τηλεσκοπίων μας, μπορούμε να ερευνούμε όλο και περισσότερο το σύμπαν. Μία τεράστια ποικιλία διαφορετικών κόσμων υπάρχει εκεί έξω, που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Από Ε΄ Δημοτικού.

Περισσότερα για την ταινία, καθώς και φωτογραφίες στο σύνδεσμο https://www.eso.org/public/videos/OutThere/


Κοσμοθέατρο
- Dream Big – Τα θαύματα της μηχανικής 3D

Από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα και τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις, η ταινία «Dream big - Τα θαύματα της μηχανικής» αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συνανθρώπους τους. Για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα για την ταινία, καθώς και φωτογραφίες στο σύνδεσμο http://macgillivrayfreeman.com/project/dream-big/



Προσομοιωτής
- Κατακόμβες 3D
Φωτογραφίες στο σύνδεσμο http://www.niceberg.be/movies/catacombs
- Moon thunder 3D
Φωτογραφίες στο σύνδεσμο http://www.niceberg.be/movies/moon-thunder
Φοράτε τα 3D γυαλιά σας, ανεβαίνετε σε ένα από τα τρία εξαθέσια οχήματα, που συγχρονίζονται με την κίνηση της εικόνας και ταξιδεύετε στα τριδιάστατα μονοπάτια της περιπέτειας, στο τότε, στο τώρα, στο μετά, στη Γη και πέρα απ’ αυτή. Για λόγους ασφαλείας, η είσοδος στον Προσομοιωτή δεν επιτρέπεται σε παιδιά μικρότερα της Γ’ Δημοτικού και χαμηλότερα από 1,20 μ. ύψος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη