Τουρκοκύπριοι διέσχισαν την Ελλάδα διαφημίζοντας το ψευδοκράτος τους, εντελώς ανενόχλητοι !!!

Το προκλητικό λεωφορείο της πρωτοβουλίας «Expedition North Cyprus» προπαγανδίζει το ψευδοκράτος ως τουριστικό προορισμόΜέσω των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα και Κήπων πέρασε την Τουρκία, πριν από μία εβδομάδα, για να καταλήξει στην κατεχόμενη Κύπρο, το προκλητικό λεωφορείο της πρωτοβουλίας «Expedition North Cyprus» (Εκστρατεία για την «Βόρεια Κύπρο») προπαγανδίζοντας το ψευδοκράτος ως τουριστικό προορισμό.


Το λεωφορείο, έχοντας πάνω του καταχωρήσεις που προέβαλλαν τις «ομορφιές» της … «Βόρειας Κύπρου», ξεκίνησε από τη βελγική πόλη Vorsellar και πραγματοποίησε επισκέψεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, με «πλήρωμα» έξι Βέλγους εθελοντές του τουριστικού οργανισμού Robinson Club όπου ανήκει και η πρωτοβουλία «Expedition North Cyprus». 

Αν και η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε ως «φιλανθρωπική δράση», εν τούτοις η υποστήριξη του λεγόμενου υπουργείου Εξωτερικών του ψευδοκράτους, αποδεικνύει την πολιτική σκοπιμότητα του εγχειρήματος. 

Συνολικά η ευρωπαϊκή tour του promο bus, διέσχισε 4.500 χιλιόμετρα και 11 χώρες για να φτάσει στην κατεχόμενη Κύπρο, σε διάστημα 16 ημερών. 

Κατά την άφιξη του το λεωφορείο στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας, την ομάδα υποδέχτηκε ο ανεξάρτητος Τ/Κ «βουλευτής» Χασάν Τακόι και ο «δήμαρχος» Νιντάι Γκιούνορντου. 

Στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας στο Facebook, έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και βίντεο από την περιοδεία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των μεθοριακών σταθμών του Προμαχώνα στις Σέρρες και των Κήπων στον Έβρο.


protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη