Από τον ουρανό ήρθε ο θάνατος που της άξιζε και της ταίριαζε!!!


Εμφανιζόταν ως καλόγρια και στρατολογούσε μαχητές μέσω διαδικτύου
Η Σάλι Τζόουνς, η Βρετανίδα τζιχαντίστρια που στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε στη Συρία από την επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους μαζί με τον 12χρονο γιο της, ανέφερε σήμερα σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Ο βρετανικός Τύπος είχε δώσει στη Τζόουνς, που καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το ισλάμ, το παρωνύμιο «Λευκή χήρα», αφού ο σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, μαχητής του ΙΚ, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015.

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές, η The Sun αναφέρει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του ΙΚ, τη Ράκα. 
Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ο μικρός δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη The Sun.
Ως μια πρώην πανκ τραγουδίστρια και μητέρα δύο παιδιών, η Σάλι Τζόουνς φαινόταν η πιο απίθανη των υποψηφίων για να αφήσει τη ζωή της στο Κεντ με σκοπό να γίνει μέλος του πιο γνωστού τρομοκρατικού καθεστώτος στον κόσμο. Αν και ως νεαρό κορίτσι ασχολούνταν με την «μαύρη μαγεία», είχε φανεί πως τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της, την είχε αφήσει στο παρελθόν.

Η 50χρονη γυναίκα όμως ερωτεύτηκε έναν νεαρό στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, τον ακολούθησε στην Ράκα και πολύ σύντομα έγινε η ίδια ένα πρόσωπο που συνδέθηκε με την τρομοκρατική οργάνωση ως μία εξπέρ στην προπαγάνδα, αλλά και ως μια γυναίκα που έπειθε νεαρές να γίνουν νύφες τζιχαντιστών.

Η Τζόουνς ταξίδεψε στη Συρία το 2013 για να είναι με τον 21χρονο σύζυγό της, τον Τζουνέιτ Χουσεϊν, έναν χάκερ του ISIS.
Το ζευγάρι που είχε γίνει γνωστό ως «ο κύριος και η κυρία Τρομοκρατία» είχαν νωρίτερα διαπράξει ένα χακάρισμα στην Μεγάλη Βρετανία που έμεινε στην ιστορία ως “TeaMp0isoN”. Η Τζόουνς εγκατέλειψε τον πρώην σύντροφο της, πήρε τον 12χρονο γιο της Τζοτζο, ενώ άφησε πίσω τον μεγάλο της γιο, τον 20χρονο Τζόναθαν και μετακόμισε στην Συρία.

Ο σύζυγος της σκοτώθηκε μετά από μία αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2015, κάτι που την έκανε να προσηλωθεί ακόμα περισσότερο στον ISIS.

Η «δουλειά» της ήταν να στρατολογεί νεαρές γυναίκες και κορίτσια για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και έτσι η επαφή της με τα social media ήταν συχνή. Σιγά – σιγά έγινε ο Νο1 στόχος των Βρετανών στην Συρία

Είχε δημόσια λοιδορήσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον (όταν εκείνος ανακοίνωσε πως θα αντιμετώπιζε διεθνές κυρώσεις για την δράση της) και σε μηνύματα της που μεταδόθηκαν μέσω του twitter είχε ορκιστεί να πολεμήσει στην Αγγλία «μέχρι την τελευταία της πνοή».

Η Τζόουνς μάλιστα είχε «ανέβει» θέσεις και στην λίστα στόχων του Βρετανικού Πενταγώνου, νωρίτερα αυτή τη χρονιά και είχε χαρακτηριστεί ως «υψηλή προτεραιότητα», αφού ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια από τους πιο παραγωγικούς στρατολόγους για τον ISIS στη Δύση.

Λέγονταν ότι αποτελούσε μέρος ενός νέου κύματος θηλυκών τρομοκρατών του ISIS που επιδιώκουν να επιτεθούν στη Δύση και υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει δελεάσει πολλούς υποψήφιους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, ώστε να ενταχθούν στο δίκτυο της, το Raqqa 12, στο οποίο ήταν γνωστή με το όνομα Ούμα Χουσείν Αλ Μπρίτανι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη