Συγκλονίζει την Θεσσαλονίκη το "επώνυμο" σκάνδαλο υπεξαίρεσης 500 χιλ. ευρώ !!!!

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές έγινε γνωστή έπειτα από σχετική αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και η οποία σχετίζεται με καταγγελία για υπεξαίρεση χρημάτων από πλειστηριασμούς που διενήργησε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά, δηλώνει ότι δεν οφείλει τίποτα στο δημόσιο. Χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα παραπλανητικά.
Από τον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών για θέματα διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος και η δικογραφία βρίσκεται στην ανάκριση προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα.

Η απάντηση της Ιωάννας Μπιλίση
“ Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.”

Υπεξαίρεση ύψους 500.000 ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά σε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από την αναφορά που υπέβαλε η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη