Άγριο κυνηγητό στην Θεσσαλονίκη με πιστολίδι μεταξύ σκληρων κακοποιών και αστυνομικών


Δηλώσεις του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ταξίαρχου Αβραάμ Aϊβαζίδη για την εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερο

«Eνημέρωσή για τη σύλληψη δύο (2) ατόμων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα διέπραξαν ένοπλες ληστείες σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων κι ένα περίπτερο.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 39 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία», «Αντίσταση», καθώς και για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα και ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 28 Οκτωβρίου 2017, ο 39χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη σε περίπτερο που βρίσκεται στην περιοχή του Κορδελιού και αφού ακινητοποίησε τον υπάλληλο με την απειλή όπλου, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Ακολούθησε καταδίωξή του από δύο συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, ενώ μόλις αντιλήφθηκε το συμβάν αστυνομικός που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή και εκτός διατεταγμένης Υπηρεσίας, προσέτρεξε στο σημείο. Ο δράστης αφού ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε..
Σημειώνεται ότι, κατά τη διαφυγή του πυροβόλησε αρχικά για εκφοβισμό εντός του περιπτέρου και ακολούθως με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον ενός εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που τον καταδίωκε.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με 42χρονο συνεργό του, διέπραξαν δύο ακόμη ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 5 Οκτωβρίου 2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Διαβατών όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος και του αφαίρεσαν τσαντάκι που περιείχε εισπράξεις της επιχείρησης.
Επίσης, βραδινές ώρες της 24 Οκτωβρίου 2017, με τον ίδιο τρόπο εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Εύοσμο, όπου ασκώντας σωματική βία σε βάρος του υπαλλήλου του πρατηρίου και απειλώντας τον με όπλο, αφαίρεσαν από το ταμείο της επιχείρησης, χρηματικό ποσό. Ο υπάλληλος του καταστήματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 42χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1) τσεκούρι, (1) μαχαίρι, καθώς και ναρκωτικά δισκία και συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη