Ομολόγησε ο φονιάς της Δώρας- Βήμα βήμα, οι κινήσεις του στυγνού εγκληματία

Tα στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του
Ο δράστης που κρατείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη από το μεσημέρι της Τρίτης στη ΓΑΔΑ, φέρεται να έχει ομολογήσει το άγριο έγκλημα. 
Μια δολοφονία για μια τσάντα και ένα κινητό.

Στόχος του ήταν η ληστεία, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Γι' αυτό πήγε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β' Νεκροταφείο. Για να βρει θύματα και να ληστέψει. Είχε, όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών, προετοιμάσει και τη διαφυγή του.

Οι αστυνομικοί έχουν όλα τα στοιχεία που δένουν τις κατηγορίες σε βάρος του. Πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, 58 ετών, παλιό γνώριμο των αστυνομικών από υπόθεση ναρκωτικών και υποθέσεις κλοπών.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ένα «έγγραφο-κλειδί» που είχε στείλει από την 1η Νοεμβρίου η Ασφάλεια Αττικής σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας και με την οποία ζητούσε να της παρασχεθούν στοιχεία για ημεδαπούς άνδρες ηλικίας από 47 έως και 72 ετών που προχώρησαν σε «ληστείες σε υπαίθριους χώρους» (με αναζήτηση περιστατικών από την 1η Ιανουαρίου 2000) αποτέλεσε τη βάση της πιθανής εξιχνίασης της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο άνδρας, είναι πιθανότατα τοξικομανής, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κίνητρό του για την άγρια δολοφονία ήταν η ληστεία. Ο δράστης κατάφερε 14 μαχαιριές στην άτυχη γυναίκα όταν εκείνη πήγε στο μνήμα φίλου της, ενώ της πήρε την τσάντα με όλα τα προσωπικά αντικείμενά της.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και έδωσε το κινητό της τηλέφωνο σε κλεπταποδόχο.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί
Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε στο Δεύτερο Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου. Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου.
Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη.
Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ' αυτό τον φονιά της κόρης του.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η έρευνα έμοιαζε να οδηγείται σε τέλμα, ωστόσο τα στοιχεία που παρείχαν στους ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέτρεψαν τα δεδομένα.


Αποκαλύφθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο της 32χρονης, το οποίο ο δολοφόνος είχε αφαιρέσει μαζί με την τσάντα της, εξέπεμπε για αρκετά λεπτά μετά τον φόνο και ενεργοποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Ομόνοιας, πριν απενεργοποιηθεί.
Την είδηση επιβεβαίωσαν την Τετάρτη αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Κατόπιν τούτου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν εντατικές έρευνες στα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων της περιοχής και μετά κοπιώδη προσπάθεια κατέληξαν σε εκείνο όπου πιθανολογείται ότι πουλήθηκε το επίμαχο τηλέφωνο.

Ανέτρεξαν στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό του και εντόπισαν εικόνες υπόπτων που ενδέχεται να διέθεσαν προς πώληση το κινητό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη