Αυτοί είναι οι «ληστές με το σίδερο» που βασάνιζαν τα θύματά τους

Στην δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ. ΑΣ τα στοιχεία των 8 αλλοδαπών – μελών εγκληματικής οργάνωσης, γνωστής ως » οι ληστές με το σίδερο» που έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική.

Η σπείρα προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο όταν έγιναν γνωστά τα βασανιστήρια που έκαναν στα θύματά τους, τα οποία έκαιγαν με σίδερο.

Πρόκειται για 6 γεωργιανούς, έναν Τσέχο και έναν υπήκοο Καζακστάν.
VASHAKMADZE VALERI του VITALI και της MZIA , γεννημένος στις 17-9-1989 στη Γεωργία

OCHIGAVA ή OCHIGANA ή MASHARASHVILI ή LEVAN ή OCHIGANA LEVAN LEVANI ή GIORGI ή LEVAN του SOSO ή TAMAZE ή TMAZE ή SOSO TAMAZE και της RUSUDAN ή ROUSOUNTANI ή LILA ή ROUSUDAN , γεννημένος το 1980 στη Γεωργία

CHITORELIDZE GIORGI του ILIA και της NAIRA , γεννημένος στις 17-2-1985 στη Γεωργία

DZNELADZE NODAR του KOBA και της SVETLANA , γεννημένος στις 18-1-1998 στη Ρωσία

CHAGUNAVA ΖVIAD του ZURABI και της HUHU , γεννημένος στις 28-10-1983 στη Γεωργία

KOSTAVA ή BREZUICA REZO ή IULIAN του VLADIMIR ή KOSTAVA VLADIMIR ή ANTONOV και της MARIAM ή KOSTAVA TSIRA ή TSIRA γεννημένος στις 27-2-1979 στην Γεωργία

PETROVIS IAN του IGOR και της MARIA , γεννημένος στις 23-12-1970 στην Τσεχία

Αρχηγός της σπείρας φαίνεται να είναι ο υπήκοος Καζακστάν, ο οποίος είναι και ΑΜΕΑ. Πρόκειται για τον PACHUASHVILI MAMUKA του AVTANDIL και της LUBA , γεννημένο στις 31-12-1983 στο Καζακστάν


Η σπείρα των αδίστακτων κακοποιών, είχε πραγματοποιήσει 30 κλοπές και τρεις βίαιες ληστείες, η μια με την απειλή πυρακτωμένου σίδερου στην 85χρονη Δέσποινα Σκούρτη στην περιοχή τις Κυψέλης.

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας φέρεται ο προπονητής του Ατρόμητου, τον οποίο νάρκωσαν με σπρέι, τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη της οικογένειας του και στην κυριολεξία του «σήκωσαν» το σπίτι.

Επίσης θύμα της άγριας συμμορίας έπεσε και γνωστός επιχειρηματίας στην Ηλιούπολη, ο οποίος διαθέτει αλυσίδα αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων, ενώ από την μανία τους δεν γλύτωσε και γνωστός μεγαλογιατρός επίσης στην περιοχή τις Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα επίσημα πλέον έχουν γίνει γνωστά από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής που χειρίστηκε εξ ολοκλήρου την υπόθεση και την έφερε σε πέρας, η λεία των κακοποιών όλο αυτό το διάστημα εκτιμάται στα 2.000.000 ευρώ.
Αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου – «Καθαρός» ο αρχηγός

Οι τρεις από τους 7 συλληφθέντες είχαν αποφυλακιστεί το περασμένο Ιανουάριο με περιοριστικούς όρους καθώς είχαν καταδικαστεί για κλοπές και έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου Παρασκευοπούλου. 
Επίσης και όσον αφορά στον ανάπηρο αρχηγό της συμμορίας, έχει καθαρό ποινικό παρελθόν και δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό, με αποτέλεσμα να είχε μετατραπεί στον πλέον δυσεπίλυτο γρίφο για τους έμπειρους Αστυνομικούς τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ο αρχηγός της σπείρας κυκλοφορούσε με ένα αυτοκίνητο πόλης με αναπηρικές πινακίδες, εντόπιζε τους στόχους τις συμμορίας και έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιο για την εισβολή των «στρατιωτών» του στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων.

«Ψάρευε» θύματα στις ενορίες!Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αρχηγός της σπείρας είναι ο άνθρωπος που «αλίευε» τις πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα, με τρόπο μάλιστα εντυπωσιακό, καθώς επισκέπτονταν τις κατά τόπους ενορίες και έπιανε κουβέντα με το εκκλησίασμα, προκειμένου να αποσπά πληροφορίες από τις ανυποψίαστες ηλικιωμένες γυναίκες.
newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη