«ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»


Με αφορμή τη Διεθνή  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε  (17 Δεκεμβρίου 1999) η Ανατολή Κωνσταντινίδου, Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη-τ.Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά μέσω της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» ,που έχει δημιουργήσει με πρωτοβουλία της,  φωτογράφηση μαζί με βιντεοσκόπηση προσδοκώντας γυναίκες και άντρες με αμοιβαίο σεβασμό και διάλογο να συνυπάρχουν αρμονικά στην κοινωνία.

Στη φετινή καμπάνια ενημέρωσης με θέμα «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» συμμετείχαν οι Δημοσιογράφοι Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, Αναστασία Καρυπίδου, Κατερίνα Γιαννίκη, Μαρία Σαμολαδά ,Μαρία Στύλου ,Ελισάβετ Σταυριανίδου ,Βίκυ Δήμου, Δήμητρα Τοιχομοίδου, Λία Τσαπανίδου ,Μαρία Ζαμπέτη, Νίκος Οικονόμου, Δημήτρης Συρμάτσης και Κώστας Παπαδάκης με τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωτογράφου Κώστα Καπλάνη και Αλέξανδρου Φραγκιαδάκη.










 Η Ανατολή Κωνσταντινίδου αναφέρει : « Η βία κατά των γυναικών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κλιμακώνεται ανησυχητικά. Οι περισσότερες είτε φοβούνται είτε ντρέπονται να μιλήσουν. Από τη άλλη η οικονομική κρίση έχει επιφέρει αλλαγές στην καθημερινότητα μας με αποτέλεσμα η ζωή μας να έχει επηρεαστεί ποικιλοτρόπως. 
Μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο γυναίκες που έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχουν μαρτυρίες αντρών με  λεκτική ή ψυχολογική βία από τις γυναίκες συζύγους ,συντρόφους τους. Έτσι μέσω της φωτογράφησης παρακινούμε  όλες μαζί τις γυναίκες να πάψουν να σιωπούν και να μιλήσουν. 
Είμαστε συμπαραστάτες τους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο. Είμαστε ενάντια στην έμφυλη βία, στο σεξισμό και σε οποιαδήποτε μορφή βίας που περιορίζει την ελευθερία της γυναίκας. Θέλουμε γυναίκες με διάκριση και χειραφέτηση. 
Από την  άλλη μέσω της βιντεοσκόπησης που συμμετέχουν οι άντρες προτρέπουμε άντρες και γυναίκες να Λύσουν τη Σιωπή τους ,να πουν ΟΧΙ στη βία κατά γυναικών και αντρών ,να συνδιαλέγονται ώστε να μπορούν να ζουν αρμονικά σε μια κοινωνία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισοτιμία ,την ισονομία και την αλληλεγγύη. 
Σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης θέλουμε όλες τις γυναίκες  και τους άντρες  συμπαραστάτες μας ώστε να βελτιώσουμε την κοινωνία μας και να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά της χώρας μας, το μέλλον αυτού του τόπου.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη