Δωρεάν προληπτική οφθαλμολογική εξέταση σε παιδιά, στην Θεσσαλονίκη

Παγκόσμια ημέρα Kερατόκωνου - 10 Νοεμβρίου
Δωρεάν προληπτική οφθαλμολογική εξέταση με τοπογραφία κερατοειδή για ανίχνευση της νόσου σε παιδιά από 15 έως και 18 ετών.

Ο κερατόκωνος (keratoconus) είναι μία πάθηση του κερατοειδή χιτώνα -του παραθύρου του οφθαλμού-  η οποία χαρακτηρίζεται από σταδιακή παραμόρφωση της δομής του, αποκτώντας τελικά κωνικό σχήμα. Η λέπτυνση, ουλοποίηση και τελικά η μόνιμη θολερότητα του κερατοειδή, οδηγεί σε σημαντική μείωση της όρασης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου στις 10 Νοεμβρίου, το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica παρέχει για τη συγκεκριμένη ημέρα και μόνο- και – μετά από  τηλεφωνικό ραντεβού (2310 263063, 2310 413131), ΔΩΡΕΑΝ  προληπτική οφθαλμολογική εξέταση με τοπογραφία κερατοειδή για την ανίχνευση της νόσου σε παιδιά από 15 έως και 18 ετών και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την τελευταία μέτρηση αστιγματισμού και μυωπίας του. 
Ο  έλεγχος της πρώιμης ανίχνευσης κερατόκωνου πραγματοποιείται με το υπερσύγχρονο, υψηλής ακρίβειας σύστημα Oculus Pentacam HR και η  εξέταση διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

«Στο Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica με τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως είναι η τοπογραφία και η οπτική σάρωση της πρόσθιας και της οπίσθιας επιφάνειας του κερατοειδή, ο κερατόκωνος μπορεί να ανιχνευθεί σε πολύ πρώιμα ασυμπτωματικά στάδια. Πρόκειται για μια ολιγόλεπτη ανώδυνη, υψηλής αξιοπιστίας διαδικασία, φιλική και για τα παιδιά.

Η πρώιμη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπισή του αποκλείει τις οδυνηρές συνέπειες για την όραση» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica  Γρηγόρης Κέντρος.  
Περισσότερες πληροφορίες:  Τηλ: 2310 263063, 2310 413131

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη