Αποφυλακίστηκαν με τον "νόμο Παρασκευόπουλου" η γυναίκα και η κόρη του Τσοχατζόπουλου


Μόνο πέντε ημέρες έμειναν στην φυλακή η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου Αρετή.
Στις 16:00 η Βίκυ Σταμάτη βγήκε από την πόρτα των φυλακών του Ελαιώνα στη Θήβα και επιβιβάστηκε σε ταξί, μόνη, με κατεύθυνση το σπίτι της.

Λίγη ώρα αργότερα η πόρτα των φυλακών άνοιξε ξανά και αυτή τη φορά βγήκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Υπενθυμίζεται πως και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου επέστρεψε στη φυλακή την περασμένη Τετάρτη. 
Την ίδια ώρα ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο ποινής θα χρειαστεί να εκτίσει.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον νόμο, κάθε ημέρα μετρά για δύο.
Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου, η κρατούμενη κατέθεσε σχετικό αίτημα αποφυλάκισης που τελικά έγινε και δεκτό.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, υπογραμμίζουν ότι τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκισή της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη